Guvernul își asumă în scris ajutorul de stat pentru CE Oltenia

Guvernul a adoptat miercuri seara un Memoranum cu tema “Încadrarea ajutorului de stat pentru restructurarea Societății Complexul Energetic Oltenia SA în sumă de 1.326,7 milioane de euro, în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român, pentru perioada 2021-2025”.

Memorandumul a fost aprobat la solicitarea Comisiei Europene, care are în analiză încă din luna august planul de restructurare propus de CE Oltenia. Planul se bazează pe acest ajutor de stat de 1,3 miliarde de euro, în următorii cinci ani, bani necesari pentru plata certificatelor de carbon.

Pe lângă acești bani, CE Oltenia și-a propus să facă rost de 3,3 miliarde de euro pentru investiții, mare parte din bani europeni, dar și surse proprii.

După acest memorandum, guvernul trebuie să mai aprobe și o ordonanță de urgență, tot pentru acordarea acestui ajutor de stat, iar documentele vor fi trimise celor care au în analiză planul de restructurare. Acesta trebuie aprobat până la finalul anului, altfel CE Oltenia riscă falimentul.

"Acel ajutor nu presupune că îl dai tot odată. Iar dacă statul român a aprobat ajutorul de restructurare al CE Oltenia şi l-am notificat către Comisia Europeană, vă daţi seama că statul român şi-a asumat acest lucru", a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul a spus că va fi notificată Comisia Europeană și "crede" că planul de restructurare va fi aprobat. "Am pornit procesul de restructurare a CE Oltenia, cu un ajutor de stat de 1,2 miliarde de lei şi în momentul de faţă notificăm la Comisia Europeană Planul de restructurare, după multe discuţii şi eu cred că va fi aprobat", a spus ministrul.

Galerie foto


Vizualizări: 2,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: