Orban, hotărât să renunțe la cărbune

Guvernanții sunt hotărâți să renunțe la energia pe cărbune, ceea ce va însemna dispariția a mii de locuri de muncă din Județul Gorj, prin închiderea carierelor miniere. Luni seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban a reafirmat că grupurile termocentralelor Complexului Energetic Oltenia vor fi trecute pe gaze. 

”Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus Orban.

Premierul României a anunțat ce investiții vor fi făcute în sectorul energetic, inclusiv trecerea pe gaze a grupurilor energetice ale CE Oltenia.

„Reactorul 3 și 4 (ale Nuclearelectrica – n.r.) este fundamental, trecerea pe gaz a Complexului Energetic Oltenia, trebuie să trecem la noile tipuri de energie” a afirmat Ludovic Orban, la Digi 24.

În ianuarie, Orban afirma că ”oricum, cărbunele este condamnat ca resursă energetică”.

Vizualizări: 5,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: