Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Guvernul schimbă sistemul fiscal: taxe și restricții

Ministerul Finanțelor a lansat proiectul care introduce cele mai mari schimbări fiscale din ultimii ani. Restricții la microîntreprinderi, inclusiv pe consultanță, creșteri TVA la băuturi cu zahăr și HoReCa, impozite mai mari pe case și dividend, plafoane noi la venit din alte surse, limite la extrasalariale.

Astfel, la microîntreprinderi plafonul scade la 500.000 de euro, vor fi limitate consultanța și managementul și dispare micro fără angajați, în HoReCa se majorează TVA de la 5% la 9% iar impozitul specific se abrogă, fiind înlocuit cu impozitarea pentru microîntreprinderi, de 1%, cresc accizele la tutun și alcool, crește la 19% TVA pentru băuturi cu conținut ridicat de zahăr, se majorează impozitele pe clădiri și terenuri prin trecerea la impozitarea în funcție de valoarea din grila notarială, impozitul pe dividende urcă la 8%, fiind eliminată și excepția pentru fondurile de pensii, inclusiv cele Pilon II.

De asemenea, scade plafonul pentru norma de venit la 25.000 de euro, apar plafoane noi, pe lângă cel actual de 12 salarii, pentru contribuții la venituri din alte surse, este modificat sistemul de deduceri personale, beneficiile extrasalariale sunt limitate la 33% din salariu, iar impozitele pe venituri din jocuri de noroc sunt majorate.

Citește mai mult la AICI

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: