Acționarii aprobă înființarea societăților cu Petrom și Tinmar. Care sunt procentele CEO!

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba în ședința din data de 4 august acordurile dintre companie cu OMV Petrom, respectiv Tinmar Energy, pentru realizarea societăților mixte pentru implementarea proiectelor fotovoltaice și a grupului pe gaz. CE Oltenia va constitui firme cu OMV Petrom și Tinmar Energy, având 45% din acțiuni în parteneriatele cu Tinmar și 50% cu Petrom. 


Astfel, vor fi înființate firme pentru fiecare nou proiect ce va fi implementat. 

Va fi o societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 85 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise din SE Işalnita, una pentru construcţia unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 132 MW pe halda interioară din Tismana - EMC Roşia- Rovinari, alta pentru parcul de 128 MW pe halda interioară Tismana 1 a SE Rovinari. 

O altă societate va fi înființată pentru implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 110 MW pe halda interioară Rovinari Est a SE Rovinari.


Pe ordinea de zi sunt și acordurile cu Tinmar Energy SA. Este vorba despre o societate mixtă SPV privind implementarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 83 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise ale SE Rovinari, o nouă firmă pentru parcul de 112 MW care va fi pe depozitele de zgură şi cenuşă închise ale SE Turceni, alta pentru realizarea parcului fotovoltaic de 66 MW pe halda exterioară Pinoasa a SE Rovinari, precum și o societate mixtă SPV pentru parcul fotovoltaic de 19 MW pe halda exterioară Bohorelu a SE Rovinari.


Acționariatul noilor companii

Vor fi aprobate și acordurile pentru grupul pe gaze de la Turceni, de 475 MW, unde CE Oltena va avea 45% din acțiuni, iar Tinmar 55%.

Toate societățile care urmează să fie constituite vor avea un capital social de 90.000 lei. În cazul societăților mixte cu Petrom, CEO va avea 4.500 acţiuni, iar partenerul 4.500 acţiuni.

În cazul societăților create cu partenerul Tinmar, raportul e 45% CEO și 55%Tinmar. Directorul CE Oltenia explica într-un interviu că indiferent de procentele pe care le va avea fiecare deciziile vor fi luate de ambii parteneri. ”Chiar dacă cu un partener avem o minoritate în ceea ce privește acționariatul 45%-55 față de cealaltă 50-50, în ambele cazuri controlul va fi comun. Deciziile importante se vor lua cu unanimitate, nu poate să ia singura o decizie”, susține Daniel Burlan, directorul CE Oltenia.


Administrarea societăţilor se va face în sistem unitar, de un Consiliu de Administraţie compus din 3 membri. Primii membri ai Consiliului de Administraţie vor fi numiţi pentru un mandat de 2 ani. 


Tot în ședința din 4 august vor fi stabilite condiţiile suspensive si acţiunile pentru finalizarea tranzacţiilor, regulile de organizare si funcţionare a societăţilor, contribuţia in natura din partea Societăţii Complexul Energetic Oltenia precum și strategia de vanzare a producţiei societăţilor.

Galerie foto


Vizualizări: 4,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: