Habitu, aşteptat în faţa judecătorilor

Aristică Doru Şerban (Habitu) are azi din nou proces la Curtea de Apel Craiova, acolo unde nu s-a prezentat la termenul anterior în dosarul în care instanţa de la Târgu Jiu nu l-a putut condamna pentru cămătărie, din cauza probelor prea puţine la dosar care să susţină astfel de acuzaţii.

Inculpatul a lipsit atunci din motive medicale, iar azi este aşteptat în faţa magistraţilor din Bănie pentru a începe judecarea apelului declarat atât de el, cât şi de procurori la sentinţa Tribunalului Gorj, sentinţă pronunţată după audierea mai multor martori care, între timp, au devenit nişte penali cu cazierele încărcate. Astfel, la Târgu Jiu magistraţii i-au avut ca martori pe oamenii de afaceri Victor Drăgoi şi Anca Constanţa Buluz, amândoi fiind acum în spatele gratiilor pentru că au fraudat o bancă cu aproape 1,8 milioane de euro. Afaceristul Ion Bârcină (Dan Goeru), condamnat şi el într-un dosar instrumentat de DNA, cu sentinţă nedefinitivă, a fost audiat la Târgu Jiu alături de fiul său, Paul Irinel, care execută deja pedeapsa primită pentru o tentativă de omor comisă la începutul anului. Nu este de neglijat nici faptul că denunţătorii lui Habitu, Dan Radu Floarea şi soţia sa Manuela, nu au fost scutiţi de probleme cu legea după sesizarea organelor de urmărire penală, omul de afaceri fiind trimis în judecată în dosarul primarului de la Peştişani, Florin Pavel.

„Dosarul meu a fost o făcătură de la cap la coadă. Cred că e clar pentru toată lumea că toţi penalii din judeţ au fost presaţi, forţaţi, cum vreţi să spuneţi, să dea declaraţii împotriva mea, pentru ca să am problemele pe care le am. Acum, dacă vă uitaţi la cine a depus mărturie împotriva mea vedeţi că toţi au primit sau riscă pedepse mult mai mari decât cea dispusă la Târgu Jiu împotriva mea şi care, cred eu, în cele din urmă, va fi modificată în favoarea mea pentru că tot dosarul e o făcătură”, spune Aristică Doru Şerban. Acesta a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de către Tribunalul Gorj, instanţa dispunând şi confiscarea a aproape 350.000 de lei, sentinţă cu care Habitu nu a fost de acord. El a executat aproape jumătate din pedeapsa respectivă în perioada în care a fost arestat preventiv, perioadă în care anchetatorii au descoperit şi alte infracţiuni comise de martorii pe numele cărora au fost deschise dosare penale pentru diferite acuzaţii extrem de grave.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: