Habitu nu se mai întoarce la pușcărie

Verdict final al Curții de Apel Craiova în dosarul în care Aristică Doru Șerban (Habitu) a fost arestat preventiv aproape un an și acuzat de comiterea unor infracțiuni de șantaj, cămătărie, evaziune fiscală și spălare de bani. Acesta a primit mai multe condamnări, toate cu suspendare.

Magistrații din Bănie au decis mai multe condamnări împotriva inculpatului pe care, în cele din urmă, le-au contopit în una singură, tot de 2 ani și 6 luni cât decisese și Tribunalul Gorj pe 1 aprilie anul trecut, numai că, de data aceasta Habitu nu mai este trimis după gratii.

„Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 7 ani, compus din cuantumul pedepsei la care se adaugă un interval de timp de 4 ani şi 6 luni fixat de instanţă. Pe durata termenului de încercare inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi sa justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate privind mijloacele lui de existenţă”, au decis judecătorii.

Decizia de ieri este una definitivă, prin ea magistrații menținând sechestrul asiguratoriu pe casa și terenul lui Habitu până când statul își va recupera prejudiciul de circa 350.000 de lei și suma de 5000 de euro de la inculpat. Verdictul de la Craiova menține o parte din decizia de la Târgu Jiu, printre care și obligația lui Habitu de a le plăti victimelor sale, Dan Radu Floarea și Manuela Floarea, daune morale de câte 2500 de euro. Cei doi au fost cei care l-au reclamat pe Aristică Doru Șerban pe motiv că acesta îi șantaja pentru niște bani dați cu camătă, ancheta deschisă în acest caz ducând ulterior inclusiv la arestarea preventivă a inculpatului.

Aproape un an a stat Habitu în arest preventiv, perioada respectivă deducându-se din pedeapsa finală dispusă de instanță, acum acesta așteptând cu interes să vadă ce vor decide magistrații și în privința lui Floarea. Omul de afaceri este judecat, la rândul său, în dosarul primarului de la Peștișani, Florin Pavel, fiind acuzat că i-a dat acestuia mită pentru ca firma sa să fie favorizată la lucrările pe care le avea de executat la un campus școlar. Sentința în cazul lui Floarea este așteptată pentru data de 13 noiembrie.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: