Procesul Râmescu a început cu schimbarea declaraţiilor acuzatoare

Procesul în care primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, este judecat alături de omul de afaceri motrean Mihai Râmescu, dar și de soția acestuia, Maria, și o subordonată a sa de la Primărie, Alexandra Loghin, a început ieri la Judecătoria Târgu Jiu.

Toți cei patru inculpați au venit în fața judecătorului Claudiu Mărgulescu și au spus propriile versiuni despre faptele de care îi acuză procurorii, audierea lor făcându-se la o zi după ce edilul a pierdut la Curtea de Apel Craiova procesul prin care cerea strămutarea judecății de la Târgu Jiu. Magistrații din Bănie i-au respins lui Bucurescu solicitarea respectivă, mai ales că primarul nu prea avea ce motive să invoce pentru a-i convinge pe judecători să-i mute procesul de la Târgu Jiu, instanța gorjeană aprobându-i pe parcursul ultimelor luni cam toate solicitările depuse de acesta.

Funcţionara primăriei şi-a schimbat declaraţia

La audierile de ieri toți cei patru inculpați au trebuit să spună cum au fost implicați în afacerea de 680.000 de lei pe care soții Râmescu au făcut-o cu Complexul Energetic Oltenia, prin fosta SNL Oltenia, aceștia fiind strămutați din Slivilești pentru o construcție pe care nu au prea avut-o acolo, dar pentru care au încasat bani frumoși. Cea mai surprinzătoare declarație a făcut-o Alexandra Loghin, angajata primăriei declarând că nu mai recunoaște nimic din ceea ce a spus în fața procurorului de caz. După ce i s-a adresat judecătorului Mărgulescu de câteva ori cu apelativul „domnule inspector”, în loc de „Domnule Președinte”, aceasta i-a spus magistratului că la momentul audierii la Parchet era emoționată, nu avea avocat cu ea și nici nu mai știa ce declară.

Femeia și-a schimbat declarația inițială în totalitate, o parte din acuzare bazându-se și pe vorbele sale. Ea spunea inițial că soții Râmescu nu aveau nicio construcție la Știucani și, ca urmare, au luat banii degeaba de la SNLO. Ieri Alexandra Loghin era convinsă că soții Râmescu au avut de când lumea construcția pentru care au devenit strămutați de lux, ea fiind întrebată cum își explică totuși absența clădirii respective din ortofotoplanurile depuse la dosar de anchetatori. Inculpata a menționat doar că ea nu știe cum se fac ortofotoplanurile și că nu are treabă cu ele, fiind informată cu această ocazie că un avion trece pe deasupra unui sat și fotografiază tot ce întâlnește.

Şeful poliţiei, interceptat în dosar

În plus, Alexandra Loghin a insistat să menționeze că nici primarul Bucurescu și nici omul de afaceri Mihai Râmescu nu au făcut presiuni asupra ei pentru a „rezolva” într-un anumit fel cererile depuse de cel din urmă la Primăria Slivilești. În acest dosar, edilul și subordonata sa de la Urbanism sunt judecați pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Soții Râmescu sunt și ei acuzați de instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual, după audierile de ieri la următoarele termene în sala de judecată fiind așteptați și martorii din rechizitoriu.

Cel mai „barosan” martor este fără doar și poate chiar șeful IPJ Gorj, comisarul șef Viorel Caragea, care a fost interceptat o perioadă bună în cadrul anchetei după ce Bucurescu a încercat prin intermediari sau direct să îl convingă să pună capăt cercetărilor, lucru care nu s-a întâmplat. Rămâne de văzut dacă șeful Poliției Județene va depune mărturie sau judecătorul de caz va folosi doar probele de la dosar, inclusiv stenogramele convorbirilor telefonice, pentru a da un verdict în acest caz.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: