Habitu, spectator la procesul patronilor LexiStar

Aristică Doru Şerban (Habitu), gorjeanul care aşteaptă decizia judecătorilor în dosarul de cămătărie, şantaj şi alte infracţiuni pentru care a fost judecat la Tribunal, a fost ieri prezent ore bune pe holurile instanţei, dar şi în sala de judecată, asta deşi nu era el cel judecat. Procesul la care acesta a participat cu maximum de interes a fost cel al soţilor Maria şi Alexandru Lupulescu, patronii Lexistar judecaţi pentru evaziune fiscală.

Interesul lui Habitu l-a reprezentat mărturia pe care a depus-o un bun prieten al său, Cristian Niculescu, un gorjean care a dobândit şi cetăţenia austriacă şi care, de-a lungul anilor, după cum a declarat, l-a împrumutat pe Alexandru Lupulescu cu aproape 15 miliarde de lei vechi, bani din care nu a mai văzut nimic înapoi.

Niculescu a povestit ieri cum i-a împrumutat banii lui Lupulescu, în ce perioade, pentru ce anume şi a şi explicat de ce din 2008 până în 2010 i-a tot dat la miliarde după miliarde, deşi nu primea nici un leu înapoi. „Eram buni prieteni”, a fost explicaţia celui care a finanţat o bună parte din investiţiile lui Lupulescu.

La audieri acesta a mărturisit că în vara lui 2010 s-a decis să facă un contract oficial cu Alexandru Lupulescu, în care să consemneze datoriile acumulate, peste o jumătate de an Niculescu spunând că a aflat că bunul său prieten a cedat firma soţiei sale, Maria Lupulescu, a doua zi după parafarea contractului, lui nespunându-i nimic. Bărbatul a menţionat că şi-a cerut în continuare banii şi, la un an de la semnarea contractului, a decis să ceară în instanţă intrarea în insolvenţă a firmei Lexi Star, firmă ce i-a făcut celebri pe soţii Lupulescu. Banii au fost folosiţi pentru cumpărarea unui teren pe strada Geneva, a unei construcţii pe strada Victoriei, ce urma să devină hotel, dar şi în construirea unui hotel la Rânca. De asemenea, din împrumuturile lui Niculescu au fost luate nişte vitrine frigorifice speciale, care au costat 60.000 de euro, şi care, în cele din urmă, au fost vândute către firma Succes a lui Nicolae Sarcină, Niculescu mărturisind că celebrul om de afaceri i-a mărturisit personal că a plătit pentru utilajele respective, deşi lui Lupulescu nu i-a returnat nici un leu nici măcar în aceste condiţii.

Interesul lui Habitu

Aristică Doru Şerban ştia amănuntele acestor tranzacţii, fiind prieten cu Niculescu, dar a vrut să vadă cu ochii lui cum decurge procesul soţilor Lupulescu pentru a-l compara cu al lui, asta mai ales că, la începuturile anchetei, gorjeanul cu cetăţenie austriacă a fost la un pas de a deveni inculpat în dosarul instrumentat de Emil Moţa. El este şi cel care l-a întrebat pe secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu, despre legalitatea cesiunii de creanţe pe care Aristică Doru Şerban a făcut-o cu primarul din Peştişani, Florin Pavel, pentru 2,5 milioane lei, bani pe care urma să-i recupereze de la afaceristul Dan Radu Floarea şi pentru care, în cele din urmă, toţi s-au ales cu câte un dosar penal instrumentat, evident, de Emil Moţa.

„Am venit să văd procesul lui Lupulescu pentru că între procesul lui şi al meu sunt foarte multe asemănări, numai că noi ne aflăm în situaţii diferite. Cristi Niculescu, cu care sunt prieten, l-a împrumutat cu bani pe Lupulescu de nu a mai ştiut nici el cât îi dă şi era gata-gata şi el s-o păţească, dar văd că acum este martor şi a putut să spună ce i s-a întâmplat, cum de i-a luat Lupulescu atâţia bani şi nu i-a mai dat înapoi. La fel stă treaba şi la mine, numai că la mine procurorii au văzut altfel, au avut ordin să mă execute, ce să mai… Eu i-am dat bani lui Floarea, mi-a mai şi returnat din ei, e drept, eu l-am reclamat pe el la Parchet pentru că-mi datora sume mari, la fel cum a făcut Niculescu faţă de Lupulescu, dar eu am ajuns să fiu cămătarul Gorjului şi să fiu eu arestat în loc să-l fi săltat pe Floarea. Aşa ar fi trebuit să fie şi dosarul meu, dacă se lucra corect, fără ordin împotriva mea. Eu trebuia să fiu martor, cum e Niculescu, iar Floarea să nu fie el partea vătămată, că el nu mi-a mai dat banii, el trebuia să fie inculpat, cum e şi Lupulescu”, spunea ieri, cu mare of, Aristică Doru Şerban.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: