Halep mai coboară un loc

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României, a coborât o poziţie în clasamentul WTA,oferit publicităţii luni, de pe locul 5 WTA pe 6, fiind devansată în ierarhia mondială de Victoria Azarenka. Este cea mai slabă clasare a româncei din anul 2014.
Simona Halep a pierdut patru poziţii de la începutul anului şi până acum, după ce nu şi-a apărat titlul de la Indian Wells, dar nici în cadrul semifinalei de la Miami. Halep a rămas cu 3.785 de puncte în clasament, în timp ce Azarenka a acumulat nu mai puţin de 4.530 de puncte după reuşitele din sezonul american: titlu atât la Indian Wells, cât şi la Miami.

Alte trei românce au reuşit să urce în clasamentul mondial. Astfel Sorana Cârstea ocupă locul 135 WTA începând de luni, după ce săptămâna trecută se afla pe locul 147 WTA, în timp ce Monica Niculescu a urcat un loc şi a ajuns pe poziţia 32 WTA. Monica se apropie astfel la 4 lungimi de undă de cea mai bună clasare a carierei, 28 WTA, în anul 2012. De asemenea, Irina Begu a reuşit un salt de o poziţie, bucureşteanca aflându-se pe 33 WTA în această săptămână. (A.A.)

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: