Handbaliştii se pregătesc la Rânca de cinci zile

Handbaliştii de la Energia Pandurii sunt de cinci zile la Rânca, unde pregătesc returul acestui sezon. Antrenorul Vasile Stângă supraveghează zilnic alergările prin zăpadă ale elevilor săi, care nu au avut parte de vreme foarte rea, chiar dacă a mai nins din când în când. Ninsorile nu i-au împiedicat să se pregătească pe jucători şi nici viscolul care şi-a făcut simţită prezenţa în staţiunea din munţii Parâng. Tehnicianul spune că cei 14 handbalişti cu care a urcat la Rânca sunt în grafic cu pregătirea fizică şi răspund bine la comenzile sale.

Handbaliştii au programate la Rânca două antrenamente pe zi, dimineaţa şi la prânz, ambele în aer liber, indiferent de starea vremii. Stângă ştie că va urma un retur dificil pentru elevii săi şi vrea să îi pregătească cât mai bine pentru a face faţă luptei din Liga Naţională masculină, acolo unde acum Energia ocupă un loc retrogradabil. Tehnicianul a apelat la doar o săptămână de pregătire fizică cu „antrenamente comprimate”, cum spune acesta: „Facem antrenamente fără pauză, pentru  a acumula putere şi pentru a ne oxigena organismul.”

Stângă pare însă mulţumit de rezultatele de până acum ale pregătirii, deşi cantonamentul a ajuns la jumătate şi se aşteaptă să apară acel moment critic de oboseală maximă peste care speră să treacă cât mai repede: „S-au pregătit foarte bine, chiar dacă nu am avut prea mult timp la dispoziţie. În mod normal, o pregătire de iarnă trebuie făcută în două săptămâni. Aşa scrie în manualele de sport, dar perioada de pauză este destul de scurtă şi n-am putut să facem mai mult. Important este să bage mingea în poartă la meciuri, dar şi pregătirea aceasta ajută şi sperăm să ne ajute să putem să ducem tot returul cu bine din punct de vedere fizic”.

Chiar dacă a fost ultimul sosit, portughezul Coelho s-a integrat destul de bine în lot şi s-a acomodat repede la vremea rece din România. Jucătorii sunt preocupaţi doar de antrenamente şi nu au timp de alte activităţi, nici dacă mai au puţin timp liber între antrenamente. Stângă chiar le-a interzis alte sporturi, precum schiul sau săniuşul.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: