De ce nu joacă U Craiova cu Dinamo la Târgu Jiu

Meciul dintre Universitatea Craiova şi Dinamo se putea disputa pe arena din Târgu Jiu, mai ales că primarul Marcel Romanescu a şi lansat o astfel de invitaţie. Oficialii clubului din Bănie au ales însă să joace  pe arena de la Severin, cu doar 7.000  de spectatori, în condiţiile în care stadionul din Târgu Jiu are 12.500 de locuri.

Derby-ul dintre U Craiova şi Dinamo se dispută pe  terenul de la Severin, în faţa a doar 7000 de spectatori, deşi arena dispune de aproximativ 20000 de locuri. Forţele de ordine au închis mai multe  sectoare ale arenei din Severin după omologare, pentru că tencuiala de pe scările de acces şi de pe treptele pe care sunt montate scaunele s-a desprins.

Faptul că oficialii Universităţii Craiova nu au optat pentru noul stadionul din Târgu Jiu, care a are o capacitate de 12.500 locuri și care s-a inaugurat cu prilejul meciului Pandurii – Universitatea Cluj, a surprins, mai  ales că fusese lansată o invitaţie publică în acest sens.

ProSport a semnalat însă faptul că unul dintre motive ar fi acela că „primarul din orașul lui Brâncuși a declarat, recent, că ”Universitatea cea adevărată” ar fi cea din Liga 3, patronată de Adrian Mititelu”.

”Mi-aș fi dorit ca meciul de inaugurare să fie un amical Pandurii – FCU  Craiova, dar firma de construcții din Cluj, care a făcut stadionul, a insistat să jucăm cu Universitatea Cluj. Așteptam Universitatea Craiova pe stadionul nostru, care este destul de mare pentru suporterii Științei. În plus meciurile celor de la Pandurii și FC Universitatea nu se suprapun în campionat. Unii joacă în deplasare, iar alții acasă”, spunea primarul Marcel Romanescu în urmă cu două săptămâni, conform editie.ro, folosind de fapt numele a două echipe din  Craiova, dar referindu-se de fapt doar la cea din Liga 3.

Între timp, FCU Craiova s-a mutat deja pe  stadionul din Târgu Jiu şi acesta ar putea fi adevăratul motiv al echipei lui Victor Piţurcă de a nu juca pe arena gorjeană. Echipa patronată de Adrian Mititelu va disputa sâmbătă meciul cu Progresul Pecica, din etapa viitoare a Ligii 3, pe stadionul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: