Hanu: Mai uşor autorizezi o grădiniţă decât un padoc

Autorităţile locale din Motru spun că autorizarea noului padoc pentru câinii din municipiu le-a dat multe bătăi de cap. Primarul Dorin Hanu spune că este mai uşor să autorizezi o grădiniţă, decât un adăpost de câini, cerinţele celor de la Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Gorj fiind multe şi greu de dus la îndeplinire într-un timp scurt. Autorităţile din domeniul sanitar-veterinar recunosc că sunt exigente, însă garantează că până la finele lunii padocul va fi autorizat, după care îşi va putea începe activitatea.

Noul adăpost al câinilor fără stăpân ce a fost construit de municipalitatea din Motru nu a fost pus în funcţiune, deşi lucrările de construcţie au fost încheiate încă din vara anului trecut. Primarul Dorin Hanu spune că i-a dat bătăi de cap autorizarea padocului, asta pentru că cei de la DVS Gorj au solicitat fel de fel de dotări, reamenajări şi multe altele. Edilul spune că recent a trimis o situaţie cu problemele pe care le-a corectat în baza verificărilor inspectorilor sanitar-veterinari şi crede că nu ar trebui să mai existe niciun impediment pentru autorizarea adăpostului. „De trei ori am depus dosarul la DSV. Nu fac nicio exagerare când spun chestia asta, dar pentru acreditarea unei grădiniţe nu îţi trebuie atâtea acte cât pentru un padoc. Am rămas cu gura căscată câte solicitări, câte cerinţe. Acum l-am depus din nou. Avem toate condiţiile, doctor, am făcut şi gard exterior, până acum nu era în regulă pentru că nu-l aveam. Am făcut camera frigorifică, au solicitat nu mai ştiu câte”, a declarat primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Şeful DSV Gorj, Ion Iliuţă, spune că într-adevăr cerinţele sunt multe, dar adăpostul va fi autorizat în cel mai  scurt timp. „Aşa suntem noi, foarte restrictivi, pentru că implică foarte multe activităţi ulterioare, iar a da drumul la un adăpost de animale fără să fie finalizate toate lucrările nu mi se pare normal. Problema este că mai sunt mici lucruri de finalizat şi nu e niciun impediment. Li s-a dat un termen de remediere a neconformităţilor constatate de medicul nostru de la Motru şi urmează să îl autorizăm. Deci nu e o problemă atât de dificilă legat de autorizare. Mai ales că are contract cu medic, au o dotare a cabinetului veterinar modernă, e un medic foarte priceput care se va ocupa acolo de toate activităţile care implică autorizarea unui adăpost. Nu sunt probleme. Noi credem că până la sfârşitul lunii va fi autorizat”, a precizat Ion Iliuţă, şeful DSV Gorj.

INVESTIŢIE

Adăpostul canin de la Motru a fost realizat cu fonduri de la bugetul local în sumă de 500.000 lei. Primăria a mai alocat ulterior suma de 100.000 lei pentru dotările necesare. Activitatea noului padoc va fi gestionată de către angajaţii Direcţiei Publice din cadrul Primăriei Motru. La nivelul municipiului sunt circa 300 de maidanezi. În primă fază aici vor fi găzduiţi câinii bolnavi şi femelele.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: