Călinoiu a „promovat“ la Berlin localităţi fără potenţial turistic

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, s-a întors recent de la Berlin unde a avut loc Târgul Internaţional de Turism. Din delegaţia gorjeană au făcut parte reprezentanţi ai unor localităţi fără potenţial turistic şi câţiva angajaţi ai Consiliului Judeţean. Călinoiu este convins că după această vizită turiştii vor da năvală în judeţul lui Brâncuşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a dezvăluit ieri cum a decurs acţiunea de promovare a judeţului la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin. Călinoiu a spus că a avut întâlniri cu oficiali din turism, reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi consultanţi pe probleme de afaceri şi turism din Germania. Nu se ştie ce a promovat Călinoiu la Berlin câtă vreme din delegaţia de la Gorj au făcut parte primării care nu potenţial turistic şi afacerişti care au mai degrabă afaceri în minerit decât în turism. „Am participat la acest târg eu, Sabin Cornoiu, Ovidiu Popescu, primarii localităţilor Runcu, Bustuchin, Berleşti, Căpreni, Stoina, Bălăneşti, Leleşti, Schela şi afaceristul Viorel Petcu, care a venit pe banii lui. A fost prima noastră ieşire, am fost mulţumiţi de prezenţa României”, a spus Ion Călinoiu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj spune că a vorbit la Berlin şi despre dezvoltarea turismului balnear numai că l-a omis din delegaţie pe primarul de la Săcelu, Florin Jurebie. „Am avut întâlniri la nivelul Patronatului Naţional pe tema turismului balnear pentru că m-a interesat să discutăm despre potenţialul balnear al judeţului Gorj şi am prezentat Săcelu”, a adăugat Ion Călinoiu. Dintre localităţile enunţate de Călinoiu, Runcu are câteva obiective cunoscute în toată ţara.   

REACŢIE

Acţiunea de promovare turistică a fost comentată şi de Dan Ilie Morega. Acesta a afirmat despre Ion Călinoiu că este cel mai mare turist pe bani publici. „A fost plecat după turişti? Păi el este cel mai mare turist pe banii Gorjului. Eu nu am văzut nici că vin turiştii, nici că a făcut ceva bun pentru Gorj. Primăriile acestea nu au potenţial turistic dar au mare potenţial către Călinoiu, îţi dau bani îmi întorci bani dar probabil că el aduce nişte turişti care să-i cazeze la Bustuchin şi să-i plimbe cu maşina pe drumul judeţean de la Roşia de Amaradia”, a spus Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: