Hanu spune că UATAA Motru va primi din nou cărbune de la SNLO. Burlan spune nu

Primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, a declarat că de mâine SNLO va furniza din nou cărbune Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru. Contractul dintre UATAA Motru şi SNLO ar urma să fie semnat mâine la ora 14, după terminarea şedinţei consiliului administrativ al SNLO. Daniel Burlan, directorul SNLO nu este însă de aceeaşi părere.

Situaţia dintre UATAA Motru şi SNLO pare să revină la normal după ce primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, a precizat că au fost negocieri privind reluarea furnizării de cărbune către uzina de termoficare. Dorin Hanu este foarte încrezător de semnarea unui nou contract, deşi acest lucru trebuie să treacă de consiliul de administraţie al SNLO, de mâine. „Noi ne-am exprimat doleanţele privind felul cum să încheiem acest contract, el urmează să fie semnat marţi la ora 14, după ce domnul director iasă din şedinţa consiliului de administraţie. Fiecare ne asumăm anumite responsabilităţi în ce priveşte calitatea cărbunelui, cantitatea şi de ce nu plata pe care UATAA Motru trebuie să o facă către SNLO”, a declarat Dorin Hanu. Cert este că Daniel Burlan, directorul SNLO, nu împărtăşeşte aceleaşi idei cu Dorin Hanu. Acesta a precizat că nu este nimic bătut în cuie şi că va lua în considerare semnarea unui nou contract doar dacă UATAA Motru va primi un ajutor de stat. „Nimic nu e bătut în cuie, trebuie să mai avem o întâlnire. Avem semnale că UATAA va primi acel ajutor de stat şi abia atunci vom semna contractul”, a precizat Daniel Burlan.

În ceea ce priveşte datoriile pe care UATAA le are de înapoiat Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, primarul Dorin Hanu a precizat că va recurge la măsuri drastice împotriva motrenilor care au restanţe. „Cetăţeanul simplu nu are contract cu UATAA Motru ci cu asociaţia de proprietari. Asociaţiile de proprietari trebuie să le impună celor rău-platnici să plătească prin punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti definitive pe care le au şi să înceapă executarea silită. În felul acesta vor de exemple şi oamenii vor veni să plătească mai mult”, a declarat Dorin Hanu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: