Harap Alb şi Bau-Bau, la luptă cu Cârciumaru

Garda tânără din PSD Gorj, promovată de Victor Ponta, face strategii pentru a scăpa de Florin Cârciumaru din fruntea partidului şi de la primărie. Acestea sunt informaţiile publicate de presa locală şi care au generat reacţii în partid. Tinerii despre care se face vorbire ar fi prefectul Claudiu Teodorescu, viceprimarul Iulia Vână şi vicepreşedinţii Mihai Prunariu şi Gheorghe Pecingină. Aceştia au afirmat ieri la un post de radio că nu pun la cale mazilirea lui Cârciumaru.  

Vicepreşedintele Mihai Prunariu spune că această informaţie, cum că ar urmări schimbarea lui Cârciumaru, este o tâmpenie. „O mare tâmpenie şi minciună. Am o relaţie foarte bună cu domnul primar Florin Cârciumaru. Eu am intrat în partid datorită domnului Cârciumaru, datorită domnului Călinoiu şi domnului Aurel Popescu“, a spus Prunariu, explicând că nu face jocuri de culise şi pe la spate.

Viceprimarul Iulia Vână, şi ea nominalizată pe lista celor care lucrează pentru îndepărtarea lui Cârciumaru, spune că numele său a fost rostit în premieră în astfel de acţiuni neserioase. „Fac parte din echipa primarului Florin Cârciumaru, sunt o persoană loială, am rămas consternată de cele apărute în presă. În PSD Gorj s-a ştiut dintotdeauna că există unitate” , a declarat aceasta la Radio Infinit.

„Capacităţile intelectuale nu mă ajută să fac conspiraţii”

Prefectul Claudiu Teodorescu refuză să comenteze lucruri neserioase. El spune că numele său a fost atras în acest subiect datorită funcţiei pe care o deţine. La fel cum se întâmplă în poveşti. „Din punctul de vedere al importanţei funcţiei, nu al importanţei numelui, dă o anumită greutate fiecărui subiect. E normal să ai implicat într-un subiect prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, un primar. (...) E o poveste. Cu cât Harap Alb sau Greuceanu era mai mare, cu atât dădea importanţă acelui subiect“, a declarat prefectul de Gorj. 

Şi când părerea ta ajunge să conteze pentru public, atunci devii un fel de bau-bau, explică şi vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, Gheorghe Pecingină. Acesta spune că de câte ori e o problemă apare numele lui şi al lui Mihai Prunariu. Asocierea dintre cei doi vine ca urmare a faptului că au plecat împreună de la PP-DD la PSD. „Am ajuns în ultima vreme un fel de bau-bau, de câte ori e o problemă apare numele meu şi al domnului Prunariu. Nu ştiu şi nu particip la nicio conspiraţie. Intenţiile mele au fost publice, poate de asta am ajuns un bau-bau în politică. Numele meu apare pentru a întări anumite convingeri. În rândul opiniei publice s-a creat ideea că aş avea un cuvânt de spus în viaţa publică la nivelul municipiului şi a judeţului”, afirmă pesedistul. În apărarea sa, Pecingină mai aduce un argument. „Nici capacităţile mele intelectuale nu mă ajută să particip la conspiraţii“, explică acesta.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: