BNS Gorj către USL: Din stradă, vă huiduim cu lehamite

Liderii Blocului Naţional Sindical (BNS) Filiala Gorj ameninţă cu proteste în această a doua jumătate a lunii octombrie. Sindicaliştii cer modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social şi a Legii nr.53/2003-Codul Muncii. Intenţia lor a fost comunicată autorităţilor judeţului în cadrul şedinţei Comisiei Judeţene de Dialog Social. La rândul său, prefectul Claudiu Teodorescu a anunţat că o va invita la Târgu Jiu pe Doina Pană, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Sindicaliştii gorjeni, prezenţi ieri la şedinţa de Dialog Social, au anunţat autorităţile judeţului de faptul că vor ieşi în stradă până la sfârşitul lunii octombrie. Liderii BNS Filiala Gorj au reproşat reprezentanţilor Guvernului din teritoriu faptul că USL nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală. „În acest moment tragem un semnal de alarmă şi urmează să vă înaintăm în scris propunerile noastre de modificare a Legii de Dialog Social şi a Codului Muncii. USL a uitat promisiunile din campania electorală. Au  promis că dacă vor ajunge la guvernare, se vor crea locuri de muncă, însă nu se face altceva decât să se desfiinţeze şi locurile de muncă existente”, a declarat Marius Măceşanu, preşedintele BNS-Filiala Gorj.

Mesajul sindicaliştilor transmis în scris către Guvernul Ponta sună în felul următor: „Din stradă, vă huiduim cu lehamite. În anul 2013, după un an şi jumătate de guvernare USL mieroasă în declaraţii, ne aflăm în punctul în care capacităţile de producţie se închid pe bandă rulantă şi şomajul capătă rang de sport naţional. Nu v-aţi obosit să fiţi manageri eficienţi şi cinstiţi, iar salariaţii au fost vacile bune de muls, acoperind cu multă muncă şi bani puţini găurile bugetare. Nu aţi vrut să faceţi nimic pentru ca preţurile utilităţilor să fie menţinute la un nivel rezonabil, iar lunile de iarnă vor aduce un dezastru din punct de vedere social. Aţi vândut şi vindeţi ţara pe nimic. Aţi demolat sistemul sanitar şi sistemul de învăţământ”.

Profesorii, hotărâţi să meargă la Bucureşti

Profesorii gorjeni sunt hotărâţi să protesteze la Bucureşti în perioada imediat următoare. Potrivit liderului sindical Vasile Mija, 80 de dascăli vor reprezenta Gorjul la mitingul din capitală. „În ultima decadă a lunii octombrie, un număr de 80 de profesori din Gorj vor merge la Bucureşti pentru a protesta alături de colegii noştrii din ţară. Sunt probleme în învăţământul românesc, iar guvernanţii continuă să le ignore. Legea Educaţiei trebuie schimbată, avem procese pe rol pentru suta de euro, sunt foarte multe cadre didactice cărora nu le este decontată naveta. Noi am organizat la Târgu Jiu o întâlnire cu parlamentarii de Gorj, însă nu au venit decât două persoane. Asta arată cât de mult sunt interesaţi de problemele noastre”, a declarat Vasile Mija.

INVITAŢIE

Prefectul Claudiu Teodorescu a încercat să calmeze spiritele anunţând că va invita la Târgu Jiu pe Doina Pană pentru a lua parte la viitoarea şedinţă a Comisiei Judeţene de Dialog Social. Dacă ministrul delegat pentru Dialog Social va accepta invitaţia, ar trebui să ajungă în Gorj săptămâna viitoare. La întâlnirea cu ministrul vor fi prezenţi liderii de sindicat din mai multe domenii, chiar şi din minerit.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: