Hobița și Iașiul, alese pentru RomânIA Autentică!

Satul marelui Constantin Brâncuși și capitala Micii Uniri se vor înfrăți luna viitoare pentru o zi, pe 24 iunie, de Sânziene, Hobița și Iașiul urmând să găzduiască a doua ediție a festivalului „RomânIA Autentică”.

Festivalul își propune să îi încurajeze pe români să poarte cât mai mult timp costumele tradiționale, în special faimoasa ie, anul trecut la Hobița și Târgu Jiu peste 7000 de persoane pozându-se în fotografii în care purtau cel puțin o ie. Locurile alese pentru ediția din acest an a festivalului nu au fost alese întâmplător, anul viitor fiind posibil ca festivalul să cuprindă și un oraș din Ardeal, mai ales că România va sărbători atunci un secol de la realizarea Marii Uniri.

„RomânIA Autentică reprezintă viitorul nostru. Destinul unei națiuni se scrie prin fapte, iar dacă noi românii vrem să devenim o națiune atunci trebuie să dăm mână cu mână și să arătăm lumii întregi că suntem o națiune. Anul trecut am ascultat îndemnul lui Brâncuși și ne-am dus în Gorj să redescoperim oamenii și valorile lor. Anul acesta la cea de a doua ediție, Gorjul și Iașul se unesc într-o horă mare și vor vibra la unison. La anul îi așteptăm și pe ceilalți să ni se alături și să sărbătorim împreună IA Românescă și de ce nu să reușim să introducem costumul popular în patrimoniul Unesco, iar Ia românească să devină brand de țară”, a precizat Cristina Chiriac, inițiatoarea proiectului și promotoare a costumelor tradiționale românești în toate colțurile lumii.

În ambele locații unde va fi organizată RomânIA Autentică vor fi prezenți meșteri populari care le vor arăta tuturor celor interesați tainele olăritului, ale sculpturii în lemn, în torsul lânii sau, de ce nu, în coaserea semnelor de pe costumele populare românești.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: