Cârciumaru vrea pensia specială înapoi. Decizia instanței!

Fostul senator PSD Gorj, Florin Cârciumaru, și-a cerut în instanță pensia specială. Cârciumaru a contestat pe 22 aprilie, la Tribunalul Gorj, actul prin care i-a fost anulată pensia specială.

La primul termen, fixat pe 7 iunie, judecătorii din Gorj au declinat soluționarea cauzei. „Admite excepția necompetenței materiale a Tribunalului Gorj, Secția Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale invocată de pârâtul Senatul României prin întâmpinare. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Curții de Apel Craiova, Secția Contencios Administrativ și Fiscal. Fără cale de atac. Pronunțată în ședința publică din 07.06.2021, la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței.

Fostul primar din Târgu Jiu, aflat acum la Pro România, doar ce ieșise la pensie când s-a dat legea care a lăsat foștii parlamentari fără pensii speciale.

Din Gorj au mai apelat la instanță, pentru recuperarea pensiilor speciale, foștii parlamentari Constantin Drumen, Dan Ilie Morega, Ștefan Popescu Bejat, Elvira Șarapatin, Scarlat Iriza, Aurică Popescu, Ion Mocioi și Vasile Popeangă.

Pensiile speciale pentru foștii parlamentari, introduse în 2015, au fost desființate, cu greu, în luna februarie 2021. Cuantumul indemnizației se acorda în limita a trei mandate, cea mai mică pensie fiind de 2.000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 lei.

Vizualizări: 4,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: