Horia Aldoiu: Vreau să fiu ca Onil Shakill

Horia Aldoiu joacă baschet de o jumătate de viaţă, de cinci ani. Elevul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” speră să devină un baschetbalist celebru, ca Onil Shakill.

A început să joace baschet încă de la cinci anişori când abia putea ţine mingea în mână însă pasiunea pentru acest sport l-a încurajat să meargă mai departe astfel că acum face parte din lotul U10 al Clubului Sportiv din Târgu Jiu. „Am început să joc baschet de cinci ani pentru că este cel mai frumos şi sănătos sport. Îl practic cu mult drag si de un an fac parte şi din lotul antrenat de domnul Becheş”, a mărturisit Horia.

Spune că şi-a dorit întotdeauna să practice un sport şi că baschetul a fost cea mai bună alegere. „Am ales baschetul pentru că m-a atras de la început şi pentru că este mai puţin violent decât fotbalul. Există mai puţin pericol de accidentări”, a precizat Horia Aldoiu.

Acum este în clasa a IV-a şi nu poate face mai mult de două antrenamente pe zi ceea ce îl nemulţumeşte pe Horia pentru că el adoră să-şi petreacă timpul pe teren, cu mingea în mână. „La anul când o să fiu în clasa a V-a o să vin de mai multe ori pentru că aşa mi-am propus, atunci o să fiu mai mare”, a mărturisit Horia.

El vrea carieră în baschet, părinţii nu

Horia a jucat deja în două meciuri cu Craiova în care s-a făcut remarcat şi de atunci parcă îi plac şi mai mult competiţiile. Idolul lui Horia în materie de baschet este Onil Shakill pe care îl urmăreşte întotdeauna la televizor. „Îmi place foarte mult de el şi sper să devin la fel de priceput într-o zi. O să lup pentru asta”, a precizat tânărul.

Horia îşi doreşte foarte mult să urmeze această cale, cea a baschetului însă spune că părinţii lui ar vrea totuşi să se orienteze către ceva mai serios şi să practice baschetul doar în timpul liber. „Părinţii mei mă susţin, mă lasă la antrenamente însă ei spun că ar fi mai bine să fac carieră din altceva şi baschetul să rămână doar o pasiune. Nu ştiu ce să zic că voi face deşi eu îmi doresc să fac în continuare acest sport dar nu o pot dezamăgi nici pe mama”, a mărturisit Horia Aldoiu.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: