Hoţ de lemne recidivist, pedeapsă cu suspendare

Un bărbat din Borăscu în cazierul căruia mai figurează și alte probleme cu legea din trecut a fost condamnat acum la închisoare cu suspendare după ce magistrații l-au găsit vinovat pentru acuzațiile de furt de lemne din pădure. Ion Mândruți, de 41 de ani, a fost condamnat de 2 ori pentru tăiere fără drept de arbori și pentru furt de arbori, pentru o altă tăiere fără drept de arbori el mai primind alte 6 luni. Pedepsele au fost contopite în cea mai mare dintre ele, de 2 ani, la care a mai fost adăugat un spor de 10 luni, executarea celor 34 de luni de detenție fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 4 ani.

În tot acest timp, Mândruți trebuie să fie atent la eventualele probleme cu legea, să fie permanent la dispoziția autorităților, să nu plece de acasă pentru mai mult de 5 zile, să urmeze măcar un curs de reintegrare socială, dar și să muncească în folosul comunității. „Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Comunei Borăscu, jud. Gorj, la lucrări de întreţinere prin decolmatare a drumurilor comunale şi uliţele săteşti de pe raza localităţii; lucrări de curăţire manuală a canalelor de scurgere şi albiile pâraielor de pe raza localităţii; lucrări de întreţinere a izlazului comunal prin lucrări de îndepărtare a resturilor vegetale şi curăţirea de arbuşti; lucrări de strângere şi colectare a deşeurilor de pe raza localităţii”, a stabilit instanța.

Magistrații au mai dispus ca inculpatul să despăgubească Ocolul Silvic Turceni cu aproape 15.500 de lei, contravaloarea lemnelor tăiate ilegal de acesta, Mândruți având de plătit și 1000 de lei cheltuieli judiciare statului.  Sentința de acum nu este una definitivă, putând fi atacată. (G.I.)

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: