Hotărâre de guvern pentru demolarea unei barăci din Târgu Jiu

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a avut nevoie de hotărâre de guvern pentru a putea demola o baracă metalică. DSP face demersuri încă din 2011 să o demoleze, dar fiind în domeniul public al statului, a fost nevoie de aprobarea guvernului.

Guvernul a aprobat ieri trecerea unei construcţii ce aparţine Direcţiei de Sănătate Publică din domeniul public al statului în domeniul privat în vederea demolării. Conducerea DSP Gorj a fost cea care a solicitat demolarea construcţiei încă din 2011 pe motiv că nu mai poate fi utilizată în nici un scop. ”În anul 2011 am transmis o adresă Ministerului Sănătăţii cu raport de evaluare executat de ingineri specialişti şi avizat cum trebuie prin care îi rugam ca magazia metalică cuprinsă în lista de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului cu o durată de folosinţă de 12 ani să fie casată, ea îndeplinind toate condiţiile. În urmă cu zece ani trebuia casată, asta în 2011. Ea a fost dată în folosinţă în 1991 având termen de 8-12 ani de folosinţă, deci ea de peste zece ani trebuia casată”, a spus Carmen Ivanov, directorul adjunct al DSP Gorj.

Teren retrocedat

Potrivit autorităţilor sanitare, magazia se află situată între actuala clădire a Sanepidului şi Centrul de Transfuzii Sanguine însă în urmă cu mai mulţi ani terenul respectiv a fost retrocedat şi vândut unui doctor. Magazia a fost mutată şi se află în prezent pe pământul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Pe vremuri, în această magazie Sanepidul depozita materialele sanitare, spun reprezentanţii DSP Gorj. ”Cred că are în jur de 30-40 de metri pătraţi. Nu se putea să o demolăm decât cu hotărâre de guvern, ea făcând parte din inventarul acesta centralizat. De mulţi ani ne zbatem să o demolăm. Nu se va mai face altceva în loc, pur şi simplu vom elibera terenul. Nu mai era funcţională de mulţi ani, plouă în ea, e ruginită, nu este o clădire care să aibă o fundaţie din beton, are destui ani”, a precizat Carmen Ivanov.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: