Hotărâre luată de Consiliu Local Cărbuneşti, atacă în instanţă de Prefectură

Instituţia Prefectului Gorj este hotărâtă să atace în instanţă hotărârea de Consiliu Local din Târgu Cărbuneşti privind pădurea Stejăret. Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că primăria a avut termen suficient să revoce hotărârea prin care parcul Stejăret trecea în domeniul public al primăriei. Între timp nici Direcţia Silvică Gorj nu a făcut dovada că terenul e inventariat în domeniul public al statului.

Primăria Cărbuneşti va ajunge la instanţa de judecată cu Instituţia Prefectului Gorj. Reprezentanţii Serviciului de Legalitate Acte din cadrul instituţiei spun că primăria a avut destul timp la dispoziţie să revoce hotărârea de Consiliu Local însă nu au făcut acest lucru aşa că nu le rămâne decât să rezolve conflictul pe căile instanţei de judecată. „O să le deschidem acţiune pe rolul instanţei în cel mai scurt timp pentru că nu au luat măsurile impuse de noi cu revocarea”, a declarat Liviu Diaconescu, şef serviciu legalitate acte. Cât despre autenticitatea actelor de proprietate, cei din Prefectură spun că nici Direcţia Silvică Gorj nu a făcut dovadă că au acte de proprietate. „Nici primăria nu face dovada că e bunul lor dar nici Direcţia Silvică Gorj nu ne-a înaintat documente elocvente că terenul e inventariat în domeniul public al statului”, a adăugat Liviu Diaconescu.

Mazilu nu e speriat

Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti, spune că la proces va veni cu documente concrete cum că terenul respectiv nu a fost niciodată al Ocolului Silvic din Cărbuneşti. Acesta nu pare afectat că se va lupta în instanţă ba mai mult spune că are încredere în justiţia din România şi că măcar aşa va fi o hotărâre definitivă şi executorie. „Consider că am cele mai mari şanse de câştig aşa că nu mă sperie acest proces. Am încredere în justiţia română că va da cea mai bună soluţie. Măcar aşa va fi o hotărâre definitivă şi executorie. Eu o să vin cu date contracte de parcul este al primăriei”, a adăugat Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: