Hoţi din Vâlcea prinşi la Stoina, banii păgubiţilor recuperaţi în totalitate

Poliţiştii gorjeni au prins la sfârşitul săptămânii trecute o familie de rromi acuzaţi de o bătrână din Vâlcea de faptul că i-ar fi furat o sumă mare de bani din casă. Oamenii legii s-au mobilizat imediat, mai ales că şi prin Gorj au fost semnalate mai multe cazuri în ultimele luni în care persoane în vârstă s-au plâns de faptul că le-au dispărut sume mari de bani din casă ori cantităţi importante de bijuterii. La finalul operaţiunii, victima şi-a recuperat miile de lei ce-i fuseseră luaţi de acasă, dar asta doar pentru că a avut şi ceva noroc.
 Bătrâna care a reclamat furtul, Ioana Popa, locuieşte în Zătreni, împreună cu soţul său de 80 de ani, care este paralizat la pat. Femeia i-a primit pe rromi în curtea sa pentru a cumpăra haine aduse de aceştia cu o maşină înmatriculată în Argeş. Cei în cauză, Viorel şi Ionela Bloj, de 22 şi, respectiv 23 de ani, soţ şi soţie, au văzut unde şi-a ascuns bătrâna portomoneul şi s-au oferit apoi să o ducă pe aceasta în sat cu maşina. Cei doi au revenit apoi la domiciliul femeii şi au luat portmoneul plin cu bani. Un vecin al bătrânei şi-a notat însă numărul de înmatriculare al maşinii pentru că se temea că lui îi va fi furat păunul pe care îl avea în curte.
 Bătrâna a reclamat după câteva ore furtul banilor, iar poliţiştilor le-a fost de mare ajutor numărul de maşină reţinut de vecinul acesteia. Soţii Bloj au fost descoperiţi la un filtru organizat la Stoina de poliţiştii gorjeni, care făceau deja controale pe toate drumurile de legătură cu judeţul Vâlcea. Poliţiştii au descoperit în maşina celor doi portmoneul în care se afla suma de aproape 5000 de lei, bătrâna spunând că avea banii respectivi pentru pomana sa şi a soţului paralizat. Ancheta a fost preluată ulterior de poliţiştii vâlceni.

 Ghinionul hoţilor, o razie de proporţii

 Suspecţii din Argeş implicaţi în furtul respectiv au luat o decizie greşită atunci când au decis să intre din Vâlcea în Gorj pentru a scăpa de urmele poliţiştilor, spre neşansa lor la Gorj fiind în desfăşurare o amplă razie pentru prevenirea infracţiunilor. Semnalul venit din judeţul vecin nu a făcut decât să-i mobilizeze şi mai mult pe poliţiştii gorjeni, care, astfel, au şi reuşit să-i prindă în plasă pe fugari. Cât despre razia în sine, ofiţerul de presă al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică, spune că rezultatele nu pot fi decât îmbucurătoare.
 " Peste 250 de poliţişti din cadrul I.P.J. Gorj au fost angrenaţi în cursul zilei de vineri, 19 iunie a.c., într-o serie de acţiuni care au avut ca principale obiective prevenirea şi combaterea faptelor infracţionale comise în stradă, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii precum, verificarea legalităţii actelor de comerţ şi a transporturilor de mărfuri, precum şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Poliţiştii au verificat peste 70 de zone cunoscute cu potenţial criminogen, au controlat 184 societăţi comerciale, 163 de localuri publice şi 15 case de schimb valutar şi amanet. Pe timpul acţiunilor, poliţiştii din filtrele rutiere au controlat 1.299 autovehicule şi au testat cu aparatul alcooltest, 260 conducători auto. Au fost legitimate peste 1.500 persoane, conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru cercetări 65 şi au fost amprentate sau fotografiate 41 de persoane. În timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni, condus la sediul subunităţilor de poliţie 26 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni şi au sancţionat nu mai puţin de 527 de persoane care au comis fapte de natură contravenţională. De menţionat că au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 29.000 lei, iar valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 173.100 lei. Totodată, pe parcursul acestor acţiuni, poliţiştii au depistat şi încarcerat două persoane care erau date în urmărire generală întrucât se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate", spune Tică.


Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: