Hoţii golesc stocurile de cărbune

În urma unor acţiuni pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, poliţiştii din Rovinari au depistat în trafic, trei autoutilitare cu care se transportau peste 14 tone de cărbune energetic, fără documente legale de provenienţă.

       

În seara zilei de 6 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari, în colaborare cu poliţişti ai Poliţiei oraşului Rovinari au acţionat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale referitoare la efectuarea transportului rutier de mărfuri.

Pe parcursul acţiunilor executate pe DE 79 în localitatea Cocoreni, poliţiştii au controlat peste 20 de autovehicule.

Trei conducători auto care efectuau transport de cărbune energetic  (lignit –bulgări), fără a deţine documente legale de provenienţă, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată.

Exemple:

În jurul orei 22:30, poliţiştii l-au depistat şi identificat în trafic pe N.D., de 29 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, în timp ce acesta transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 5,5 tone de cărbune energetic.

Poliţiştii l-au depistat pe S.C., de 27 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, care transporta pe DE 79, cu o autoutilitară cantitatea de 4,2 tone de cărbune energetic.

B.M.I., de 32 ani, din oraş Rovinari, judeţul Gorj, a fost identificat de poliţişti, transportând cu un autovehicul, cantitatea de 4,5 tone de cărbune.

Conducătorii auto nu au prezentat documente legale de provenienţă pentru cantităţile de cărbune transportate. Fiecare a fost sancţionat cu amendă în cuantum 1.000 lei. Poliţiştii au dispus, ca măsuri complementare, indisponibilizarea în vederea confiscării a cantităţilor de cărbune transportate. Cărbunele a fost lăsat în custodia unei exploatări miniere.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: