Hotnews: Baietii destepti ai premierului Ponta

Premierul Victor Ponta refuza sa demisioneze, iar Parlamentul a refuzat sa-i ridice imunitatea pentru a fi anchetata fapta de conflict de interese in dosarul Sova, insa mizele mentinerii lui in functie sunt mult mai mari. In jurul sau graviteaza retele de interese si afaceri de milioane de euro. Una din ele, despre care presa a scris putin spre deloc, este reteaua "baietilor destepti" de la Romelectro - ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA), doua firme care castiga de ani buni contracte in valoare de zeci de milioane de euro pentru retehnologizare si modernizare in domeniul energiei.
  • Unul din oamenii cheie din aceste firme este Dan Ioan Gheorghiu, numit in 2012 consilier onorific al premierului Ponta pe domeniul energiei. Intamplator sau nu, Gheorghiu a devenit si mai apropiat de premierul Victor Ponta: vecin de apartament. Acesta n-a raspuns solicitarilor HotNews.ro.
  • Potrivit datelor de pe SEAP, Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE) a obtinut nu mai putin de 29 de contracte in doar trei ani, 2012-2015.
  • Cum a ajuns Laurentiu Ciurel, un alt urmarit penal in dosarul Sova, sa atribuie contracte de zeci de milioane de euro catre ISPE si Romelectro
  • Jurnalista de investigatie Emilia Sercan scria in 2007 despre Romelectro ca este o compania aflata in „cercul de relatii DIP”, potrivit unei note SRI, a fost alimentata cu contracte in valoare de 370 de milioane de euro de la stat, in perioada mandatului sau. Dan Ioan Popescu a fost ministru al Industriilor in cabinetul Nastase. Curtea de Apel a dispus, in cazul DIP, confiscarea unei parti din avere considerata nejustificata. 
  • Claudia Ciurel, sotia directorului general Liviu Ciurel, e sefa Serviciului de achizitii la CE Oltenia
  • Continuarea pe www.hotnews.ro

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20222345-baietii-destepti-premierului-ponta.htm

    Vizualizări: 153

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din :

    Citește și: