I-a prins noaptea în pădure

Doi bărbați plecați duminică să caute ciuperci pe Valea Gilortului, județul Gorj, au fost surprinși în pădure de căderea serii. Aceștia nu au mai știut să se întoarcă, așa că au apelat serviciul de urgență 112. Jandarmii montani și salvamontiștii gorjeni au plecat în căutarea lor. Acțiunea de căutare s-a desfășurat timp de 3 ore.

"După parcurgerea unei foarte mari distanțe, aproximativ 10 km cu auto și peste 20 km terestru, în condiții de noapte și pe un teren accidentat, echipajele i-au găsit la orele 21.40, pe cei doi bărbați. Aceștia au menționat că au fost surprinși de întuneric și s-au rătăcit pe Valea Gilortului. Pe tot timpul acțiunii de căutare, au păstrat legătura cu echipajele, au respectat indicațiile transmise, aprinzând focul pentru a marca locul și a fi văzuți și totodată pentru a se încălzi", arată un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmerie.

Cei doi au fost duși cu autoturismul în orașul Novaci, de unde un apropiat i-a preluat și i-a condus spre domiciliu.(A.A.)

Galerie foto



Vizualizări: 2,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: