I-au executat şi pe ieşenii lui Ciobi!

Pandurii rămân neînvinşi acasă în acest sezon şi îşi păstrează totodată locul 3 după victoria cu 3-1 în faţa celor de la CSMS Iaşi. Pustai a surprins cu primul 11 trimis în teren, dar planul a dat roade. Nistor, Lemnaru şi Matulevicius au adus a treia victorie din cele patru dueluri cu moldovenii din acest start de retur.

Pandurii Târgu Jiu – CSMS Iaşi 3-1 (1-1), Stadion „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, spectatori: 2.000

Au marcat: Nistor (min. 30), Lemnaru (63’), Matulevicius (66’) / Mihălăchioaie (39’)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Rada, Nicoară – Nistor, Anton – Predescu (65’ Băcilă), Voiculeț (86’ Cristea), Lemnaru (65’ Răduț) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.

CSMS: Irimia – Mihălăchioaie, Crețu, Tincu, Vladu – Straton, Milea – Moutinho, Cl. Tudor (29’ Ciucur), Țigănașu – Herghelegiu (71’ Gado). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Arbitri: Teo Crăciunescu – Daniel Mitruţi şi Florin Neacşu.

Pandurii au trecut cu bine peste testele cu moldovenii. Elevii lui Pustai au strâns 9 puncte din 12 posibile şi îşi păstrează locul de Europa, cel puţin până după meciurile naţionalei cu Ungaria şi Olanda.

Victorie cu mici emoţii

Pandurii nu aveau altă variantă în afara victoriei în confruntarea cu ieşenii lui Ciobotariu. Punctele pierdute la Galaţi trebuiau recuperate în faţa unei echipe „flămânde”. Iaşiul n-a venit să se predea la Tg-Jiu iar asta s-a văzut destul de bine în prima repriză. Moldovenii s-au apărat organizat şi au încercat să profite de orice contraatac pentru a „muşca”. Pustai i-a pedepsit pe Răduţ şi Cristea după meciul mai slab de la Galaţi şi i-a introdus în primul 11 pe Lemnaru şi Predescu. Şi surpriză, Grigoraş cel mic nu a mai prins nici lotul de 18, locul său fiind luat de Băcilă. Dominarea pandurilor s-au concretizat în minutul 30 după un contraatac şcoală condus de Predescu şi Voiculeţ şi finalizat cu un şut superb cu stângul din afara careului de către Nistor. Patru minute mai târziu, gorjenii au cerut penalty la un henţ al unui fundaş ieşean, dar Teo Crăciunescu a zis nu. Nu s-a făcut 2-0, dar s-a făcut imediat 1-1. Nicoară, folosit fundaş stânga în locul accidentatului Vlad, a fost surprins avansat iar ieşeanul cu nume greu de pronunţat, Mihălăchioaie, l-a executat pe Mingote cu un şut perfect la colţul lung. Repriza s-a încheiat cu două ocazii mari ale lui Lemnaru care nu l-a putut învinge pe Irimia nici din careu, nici din afara acestuia. Tot Lemnaru fusese semnalizat la 0-0 în poziţie de ofsaid iar golul înscris imediat de Matulevicius a trebuit anulat. Tocmai când Pustai se pregătea să-l schimbe, Lemnaru a dat lovitura. A fost omul potrivit la locul potrivit după şutul lui Voiculeţ şi respingerea slabă a lui Irimia şi a făcut 2-1. Trei minute mai târziu, nou intratul Băcilă a centrat din corner iar Matulevicius a reluat imperial cu capul pentru 3-1 iar zarurile erau aruncate. Elevii lui Pustai s-au putut relaxa în ultimele 20 de minute iar jocul a devenit tot mai frumos. Iaşiul n-a mai contat în atac aşa că victoria pandurilor nu a mai fost pusă în pericol.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: