Media 10 după contestații la Evaluarea Naţională

Încă un elev din judeţul Gorj a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor, numărul celor cu nota maximă ajungând astfel la patru. Denis Covei, de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, a fost notat iniţial cu 9,75 la Matematică, iar după contestaţie a primit nota maximă. Au mai obţinut media 10: Ana Maria Bîzgă – Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Ştefania Drăghici – Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” şi Monica Trocan - Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”.  

În Gorj au fost depuse peste 500 de contestaţii, unii dintre elevi reuşind să-şi mărească nota cu mai bine de un punct. Au fost însă şi elevi mai puţin inspiraţi care s-au ales, după recorectarea lucrărilor, cu note mult mai mici.

În acest an, peste 70% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au reuşit să obţină medii peste 5. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Înscrierile la liceu încep pe 29 iunie, iar repartizarea computerizată are loc pe 9 iulie. (A.A.)

Vizualizări: 2,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: