I s-a făcut rău în timpul examenului de bacalaureat

Un elev de la Colegiul Tehnic Motru a fost luat cu salvarea de şcoală, după ce i s-a făcut rău la examenul de bacalaureat. La acelaşi liceu un alt elev a fost eliminat pentru că a fost prins copiind. Astfel, la nivelul judeţului Gorj, sunt deja patru candidaţi eliminaţi de la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie.  

Prezent la cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă, un candidat care era examinat la centrul de examen de la Colegiul Tehnic din Motru a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău. Ulterior acesta şi-a revenit însă nu a mai dorit să continue examenul. Acesta va putea să-şi încerce norocul anul viitor. De acest regim nu va beneficia însă şi o colegă a sa care a fost prinsă copiind, fiind ulterior eliminată din examen. Tânăra nu va mai putea susţine bacalaureatul timp de doi ani, iar rezultatele care le-a obţinut la celelalte probe nu i se vor lua în considerare. „La Colegiul Tehnic Motru s-au înregistrat două situaţii speciale. O candidată a fost eliminată pentru tentativă de fraudă, a fost descoperită asupra ei o cască, i-a căzut în timpul examenului. Este vorba de o absolventă din promoţia 2013. La acelaşi centru de examen, unui candidat i s-a făcut rău, a fost transportat la spital cu salvarea. Şi-a revenit, ar fi putut beneficia de subiecte de rezervă dar a preferat să se retragă din examen. Poate să se înscrie anul viitor la examen fără nicio restricţie”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Sute de absenţi şi la proba obligatorie a profilului

Dacă la proba scrisă la limba şi literatura română au lipsit 202 candidaţi, la proba obligatorie a profilului care s-a desfăşurat ieri, au lipsit 268 de candidaţi. ”La examenul de bacalaureat la proba de matematică respectiv istorie au fost înscrişi 1505 candidaţi. Dintre aceştia s-au prezentat 1237”, a precizat Georgeta Popescu.

Vineri, 30 august, va avea loc şi ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat-sesiunea de toamnă. Este vorba de proba la alegere a profilului şi specializării.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: