Ia mai vizitaţi, măi, hăi-hăi!

Traian Băsescu e în vizită în America. Asta e bine, America nu mai e chiar ce-a fost, dar e bine. Ciudat, însă, cele două administraţii nu au anunţat un program oficial al vizitei. Toată lumea e curioasă să ştie dacă al nostru se vede cu al lor sau doar dă mâna cu trepăduşii. Într-un târziu, ”surse din cadrul delegaţiei României” încearcă să lămurească problema pentru Realitatea TV: ”Traian Băsescu nu are prevăzută o întrevedere cu preşedintele SUA Barack Obama, dar nu este exclus ca cei doi şefi de stat să se întâlnească.”  Halal formulare oficială. Deci băieţii nu şi-au dat întâlnire în oraş, dar nu-i exclus să dea nas în nas pe holuri, în timp ce Obama se ascunde ca un ghiduş prin Casa Albă ca să se ferească de Băsescu, că n-are chef de musafiri. Sau poate are loc o întrevedere complet întâmplătoare chiar la baie, la pisoare. Sperăm ca măcar acolo să ne fie reprezentată cu succes ţara. Chiar aşa, dacă negrii o au mare şi albii mică, ştiţi cum o are Obama, mulatru fiind? Jumate mare, jumate mică.

Şi totuşi, din declaraţia extrem de neconvinsă şi neconvingătoare a oficialilor români, avem serioase îndoieli că Băsescu se va vedea cu Obama. E totuşi preşedintele Americii, se presupune că are un program destul de strict, sunt mici şanse să te ciocneşti cu el la toneta de îngheţată şi hot dogi. Dar şi cu vicepreşedintele Joe Biden ar fi bine. Doar să nu fie mai rău. Imaginaţi-vă că un turist amator ar surprinde următoarele imagini cu telefonul mobil şi le-ar pune pe YouTube: Băsescu în bermude, cu pălărioară funky, cu floricele, şi şlapi, pe un aeroport din State, însoţit de nevastă şi cele două fete (nevasta cu ochelari de soare mari şi maronii, fetele cu colăcei de salvare în formă de răţoi în jurul taliilor de viespe hrănită bine). Femeile stau în spate în timp ce Băsescu stă cu mâinile şi picioarele despărţite în uşa aia de care trebuie să treci ca să intri în aeroportul propriu-zis. Bip-bip-bip. Înapoi, vă rugăm. V-aţi scos cureaua? Bip-bip-bip. Aveţi vreo plombă sau ceva de genul ăsta? Bip-bip-bip. Sunteţi cumva un politician de fier? Bip-bip-bip. Eh, asta e, ne pare rău, trebuie să trecem la percheziţie corporală. Poftiţi în birou acesta dosnic şi dezbrăcarea. God bless you!

În fond, se sărbătoresc totuşi 10 ani de la atentatele de pe 11 septembrie. Nu e tocmai o perioadă bună să faci vizite oficiale în America.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: