Baia de Fier: Senzații tari în ape reci

Deși iarna nu se dă dusă, câțiva tineri gorjeni nu s-au lăsat intimidați de frigul de afară și nici de apele reci și s-au scăldat în râul Galbenul, din Baia de Fier. Experiența face parte din programul de pregătire al clubului montan White Wolf, iar tinerii nu sunt la prima astfel de aventură.

Dornici de aventură, câțiva tineri s-au încumetat să facă baie în râu, înconjurați de țurțuri și zăpadă. Unii în costume de neopren, alții doar în costum de baie, cu toții au rezistat preț de câteva minute în apă. La final, au profitat de peisaj să facă și o ședință foto inedită. “A fost foarte frig în apă, dar senzația e minunată. Am ieșit de câteva ori, am intrat iarăși. Nu m-am lăsat bătută. Este o experiență unică”, a spus unul dintre tinerii temerari. „Primul șoc este un pic mai dificil, apoi m-am obișnuit. Am rezistat un sfert de oră lejer fără probleme”, a spus un alt tânăr.

Aventura a făcut parte din programul de pregătire al membrilor Clubului White Wolf din Baia de Fier. „Face parte din programul nostru de pregătire. Pe de altă parte, ținând cont că o parte din activități le desfășuram iarna, automat, copiii vor trebui să fie pregătiți pentru eventuale treceri de râuri sau alte activități care presupun lucrul cu apa în sezonul rece. O pregătire este oricând binevenită. Apa este undeva în jur de trei, patru grade. Nici afară nu este foarte ridicată temperatura. Undeva la șase grade, dar este ideal”, a spus Gabriel Dan Chiriac, directorul clubului montan.

Ca să facă față temperaturii scăzute, costumele de neopren sunt de folos pentru o astfel de experiență. „În mod normal, e nevoie de costume speciale. Cei mai importanți sunt botoșii de neopren pentru că degetele de la picioare au de suferit plus pietrele de pe râu care fac deplasarea în apă mai grea. Pentru fete, recomandăm costum de neopren pentru că temperatura este destul de joacă”, a mai spus directorul White Wolf din Baia de Fier.

Vizualizări: 3,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: