Se plimbă prin Europa cu maşina pompierilor

Nu are girofar pentru a avea prioritate pe şosele, dar poate fi întâlnit zilele acestea şi pe drumurile din România mergând în excursie cu o maşină a pompierilor. În călătoria sa prin România, neamţul a ajuns şi la Târgu Jiu şi nu a ratat ocazia de a vizita parcurile în care se află operele lui Constantin Brâncuşi.

Turistul neamţ a plecat într-o călătorie mai lungă pe continent, după ce, în vară, şi-a cumpărat o maşină care vreme de 30 de ani a fost folosită pentru intervenţii de pompierii din ţara sa. Autovehiculul a fost întreţinut în stare foarte bună şi, cu mici retuşuri, face faţă cu brio călătoriei inedite în care a pornit Gadeke Torsten. Maşina a fost transformată atât de mult la interior încât acum a devenit un fel de rulotă mult mai încăpătoare. În ea au loc toate cele necesare unei călătorii de mii de kilometri, aşa cum face turistul neamţ în aceste zile.

„Pe cele două banchete pe care au stat pompierii pot amenaja în timpul nopţii două paturi pe care se doarme foarte bine. Sunt extrem de încăpătoare, iar vara, în călătorii, sunt foarte utile. Acum a început să se facă rece noaptea şi mai rămân la pensiuni, dar am în maşină orice am nevoie pentru confortul necesar. Am o ladă, despre care spun că seamănă cu coşciugul lui Dracula, şi în care am toate proviziile. Am saltele aici în spate, şezlong pentru a mă bronza, dacă e cazul, şi multe altele. Este o maşină care îmi place foarte mult”, spune turistul german.

Acesta plănuieşte să meargă anul viitor într-un turneu în Africa şi pentru asta îşi testează maşina încă de pe acum. „Vreau să ajung în Maroc, în Algeria, unde e foarte cald şi pot înnopta în maşină. Aici, în România, oamenii sunt foarte calzi şi primitori, dar şoferii sunt extrem de grăbiţi. Sunt multe maşini pe străzi foarte mici şi cred că de aici şi starea aceasta”, a mai spus Torsten.

În călătoria sa prin România, acesta a ajuns şi la Târgu Jiu şi nu a ratat ocazia de a vizita parcurile în care se află operele lui Constantin Brâncuşi. A rămas impresionat de lucrările marelui sculptor, recunoscând că până acum nu auzise de Brâncuşi. „Sunt două parcuri superbe. Sunt nişte locuri magnifice. Am văzut că pe indicatoare nu este nimic în limba germană, dar am făcut fotografii şi când voi ajunge acasă, voi traduce ce scrie în engleză ca să văd ce mesaje sunt pentru turişti. Oricum, mi-a plăcut foarte mult şi voi mai reveni cu siguranţă aici”, a spus turistul german, care şi-a continuat deplasarea de la Târgu Jiu spre Transalpina, pentru a ajunge la el acasă.

Vizualizări: 2,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: