Alimentare cu apă în satul de sinistraţi din Câmpu Mare

Primăria Albeni a demarat lucrările de alimentare cu apă pentru satul de sinistraţi din Câmpu Mare. Odată cu punerea în funcţiune a noului bazin de apă se va suplimenta debitul întregii comune. Primarul Dumitru Cornea Victora estimează că, în vara anului 2016, gospodăriile din Câmpu Mare se vor putea racorda la reţea. Autorităţile locale intenţionează ca pe viitor să predea sistemul de alimentare cu apă la Aparegio.

Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se va asigura apa pentru satul de sinistraţi din Cîmpu Mare, o reţea de 4,086 km şi o prelungire a conductei de distribuţie din Vatra de Sat Cîmpu Mare până la intrarea în Albeni. În total, această reţea de apă va avea 6,746 km, în acest fel fiind acoperită toată comuna.

În momentul de faţă, lucrările sunt în plină desfăşurare. „Au început lucrările la sistemul de alimentare cu apă din Vatra de Sat Câmpu Mare. S-a forat un al treilea puţ, iar la cele două puţuri existente a fost executată lucrarea de desnisipare, urmând a se începe construcţia gospodăriei cu apă. La vechiul sistem de alimentare cu apă avem un bazin, însă pentru suplimentarea debitului de apă al comunei ne vom racorda şi la sistemul nou. În proiect este prinsă şi o staţie de tratare cu apă”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Autorităţile locale estimează că racordarea la reţeaua de alimentare cu apă se va putea efectua în vara anului viitor. În momentul de faţă, localnicii din Albeni plătesc 2,3 lei/mc de apă. „Deocamdată, reţeaua de apă a comunei este administrată de primărie, dar intenţionăm ca la finele lucrărilor întregul sistem de alimentare cu apă să fie predat la Aparegio”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora. În satul de sinistraţi de la Câmpu Mare sunt 286 de case, iar aproximativ 80% dintre acestea sunt locuite.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: