IDP Gorj dă în judecată foștii parteneri de contract

Situație mai puțin obișnuită la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. Societatea la care acționar este Consiliul Județean Gorj a dat în judecată trei firme cu care a fost în asociere pentru reabilitarea unui drum. Asta după un control al Curții de Conturi, care a constatat că IDP a făcut cheltuieli peste cele estimate, din cauză că celelalte firme nu și-au făcut partea din lucrare.

Drumul județean 672 Ciuperceni - Godinești - Tismana - Peștișani - Brădiceni – Buduhala a fost reabilitat pe o lungime de 43 de kilometri, în baza unui contract din 2013. Licitația a fost câștigată de o asociere unde lider a fost IDP Gorj, celelalte firme fiind Smart Building Project SRL (fostă Shelter Construct SRL), Imob Infrastructură SRL (fostă Imob Lux Construct), Impresa Ferrara SNC di Angela& Rossella Ferrara.

Un control al Curții de Conturi a constatat că aproape toată lucrarea a fost făcută de IDP, deși celelalte trei firme ar fi trebuit să facă jumătate din lucrări. Întreprinderea de Drumuri și Poduri a fost nevoită să contracteze forță de muncă, materiale și utilaje la costuri mult mai mari decât cele estimate la fundamentarea ofertei financiare, fapt ce a dus la creșterea semnificativă a cheltuielilor, deci a unui prejudiciu.

Prin urmare, Curtea de Conturi a dispus IDP să ia măsuri pentru recuperarea prejudiciului, societatea acționând în această vară cele trei firme în judecată. Iată cum este descrisă situația într-un document aflat la dosar: „În concret, reclamanta a arătat că societatea Smart Building Project SRL (fostă Shelter Construct SRL) s-a obligat prin acordul de asociere să execute lucrări în valoare de 14.680.000 lei, respectiv 40% din valoarea totală a lucrărilor, dar până la data de 18.12.2014 a executat lucrări în valoare de 1.130.800,74 lei, ceea ce reprezintă 3,23% din valoarea totală a lucrărilor; societatea Imob Infrastructură SRL (fostă Imob Lux Construct) s-a obligat prin acordul de asociere să execute lucrări în valoare de 3.670.000,00 lei, respectiv 10% din valoarea totală a lucrărilor, dar nu executat nici o lucrare; societatea Impresa Ferrara SNC di Angela&Rossella Ferrara s-a obligat prin acordul de asociere să execute lucrări în valoare de 3.670.000,00 lei, respectiv 10% din valoarea totală a lucrărilor, dar nu executat nici o lucrare”.

Procesul va fi judecat la Tribunalul Gorj, secția civilă.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: