Inculpaţii din „Masa Caldă II” cer strămutarea procesului

Cei zece şefi din minerit trimişi în judecată la începutul acestui an în dosarul „Masa Caldă II” nu vor să mai fie judecaţi la Târgu Jiu. Ei au formulat în instanţă o cerere de strămutare a dosarului oriunde în ţară, numai în Gorj să nu fie, motiv pentru care Judecătoria Târgu Jiu a fost nevoită să acorde un termen mai lung pentru următorul termen al procesului pe fond.

Tocmai la sfârşitul lui noiembrie a fost programat următorul termen în acest dosar, în speranţa că până atunci va fi lămurită şi cererea de strămutare, iar instanţa de la Târgu Jiu va şti dacă se mai ocupă sau nu de acest dosar. Prejudiciul din acest dosar a fost estimat de anchetatori la circa o jumătate de milion de lei. Banii ar fi fost cheltuiţi ilegal în perioada 2009-2013, prin decontarea fictivă de către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia către SC Cazare Cantine SA Rovinari a meselor care, pe hârtie, erau oferite minerilor drept masă caldă.

Şefi din conducerea fostei SNLO, dar şi reprezentanţi ai firmei din Rovinari au fost trimişi în judecată, procesul neavând nicio şansă să înceapă până la sfârşitul anului la cum decurg lucrurile în momentul de faţă.

Ion Stoichiţescu, şef Birou Administrativ Documente Clasificate Situaţii de Urgenţă şi Pază, Constantin Lăzăroiu, director al Direcţiei de Resurse Umane, Aristică Tănăsoiu, director al Direcţiei Resurse Umane Administrative, Daniel Olaru, director al Direcţiei Economice, precum şi foştii contabili şefi Nicolae Viaşu, Constantin Cărămizoiu şi Mihail Raicu, au calitatea de inculpaţi pentru că au fost de acord cu plata a zeci de facturi ce au fost emise de Cazare Cantine Rovinari. Aceştia sunt acuzaţi că ştiau în realitate că dădeau banii pe cu totul altceva decât masă caldă pentru mineri. Banii au fost folosiţi pentru plata serviciilor de protocol oferite companiei miniere, pentru care nu exista un contract încheiat între cele două părţi.

Fostul director al firmei din Rovinari, Dorel Vavură, a fost şi el inculpat de procurori, alături de contabilii Ion Sgondea şi Mihaela Elena Trufelea, Complexul Energetic Oltenia constituindu-se parte civilă în dosar.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: