Polițist condamnat, inapt pentru muncă în folosul comunității

Fostul șef al postului de Poliție de la Urdari, Nicu Pasăre, a scăpat de prestarea zilelor de muncă în folosul comunității la care instanța îl condamnase printr-o sentință penală în dosarul în care a fost găsit vinovat pentru șantaj sexual.

Agentul a demonstrat în instanță, cu documente medicale, că are probleme la coloană și că nu poate presta cele 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Bâlteni sau la liceul din localitatea respectivă, care este și localitatea de domiciliu a agentului. „(...) dispune încetarea executării obligaţiei de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, impusă condamnatului Pasăre Nicu, constatând incapacitatea acestuia de a presta muncă din cauza stării de sănătate”, se arată în decizia din luna iunie a Judecătoriei Târgu Jiu, validată acum de Tribunalul Gorj și rămasă definitivă.

În dosarul în care Pasăre a fost obligat să presteze cele 60 de zile de muncă în folosul comunității instanța a dispus și condamnarea sa la ani de închisoare cu suspendare. El a fost acuzat că i-ar fi solicitat unei localnice din Urdari o partidă de amor pentru a o ierta într-un dosar de furt de lemne. Ulterior, la instanță, femeia a declarat că a făcut în așa fel încât să ducă discuția cu polițistul în direcția respectivă întrucât avea o înțelegere cu procurorul de caz, dar mărturia ei în privința unui astfel de scenariu nu l-a scăpat de condamnare pe fostul șef de la Urdari. În plus, Pasăre mai este judecat în prezent într-un alt dosar împreună cu soțul denunțătoarei, cu un frate al acestuia și cu un alt polițist. Oamenii legii sunt acuzați că le-ar fi luat partea celor doi frați într-un conflict pe care l-au avut cu un pădurar în timpul unui furt de lemne.

Vizualizări: 2,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: