Iluminarea heliportului costă de șase ori mai mult decât investiția inițială!

Primăria Târgu Jiu este dispusă să mai cheltuiască 2,5 milioane de lei ca să finalizeze heliportul din municipiu. Asta înseamnă de șase ori mai mult decât a costat investiția, în urmă cu opt ani, când a început. Încă de atunci, heliportul din Târgu Jiu este incomplet. Doar ziua poate prelua elicopterul SMURD pacienții în stare gravă pentru că, pe timpul nopții, acesta nu este funcțional.

În jur de 400 de mii de lei s-au investit, în urmă cu aproape opt ani, în heliportul din Târgu Jiu, care nu este altceva decât o platformă betonată. Așa a rămas de atunci. Heliportul poate fi folosit doar pe timpul zilei. Noaptea, aceștia sunt transportați cu ambulanța la marile clinici pentru că heliportul nu este luminat corespunzător pentru ca elicopterul să poată ateriza și după lăsarea întunericului.

Acum, Primăria Târgu Jiu a scos la licitație lucrările de care este nevoie ca heliportul să fie funcțional și noaptea. “Suntem în procedură de licitație. Sperăm să vină firme din Gorj la licitație. Este o lucrare puțin mai dificil de realizat. Nu oricine poate realiza un heliport care să funcționeze 24 de ore din 24. Din ce știu, avem deja două oferte. Perioada de depunere a ofertelor nu s-a încheiat. Vom semna contractul pentru proiectare și execuție. Vorbim de un aport al Consiliului Județean și al Primăriei Târgu Jiu”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Odată finalizate lucrările, heliportul va ajunge în administrarea Consiliului Județean. “După ce va fi finalizat, heliportul va fi cedat Consiliului Județean, care îl va aronda Spitalului Județean. Vorbim de activități de natură medicală. Prin hotărâre de Consiliu Local, se va da în administrarea Spitalului Județean. Mi-aș dori să am foarte multe oferte, la licitație, iar oferta câștigătoare să fie la o valoare rezonabilă în așa fel încât să ne mai rămână bani și pentru alte investiții”, a mai declarat Romanescu.

Medicii și pacienții pierd timp

În prezent, dacă medicii din Târgu Jiu au nevoie să transporte urgent, pe timp de noapte, un pacient în stare gravă la un alt spital din țară, acest lucru se poate face doar cu ambulanța. Astfel se pierde timp, iar asta poate face diferența între viață și moarte mai ales, susțin medicii, când vorbim de pacienți cu afecțiuni cardiace, infarct sau accidente vasculare cerebrale.

Ca să poată ateriza elicopterul SMURD și după lăsarea întunericului, mai este de făcut balizajul care să ghideze piloții.

În lipsa unui astfel de sistem, heliportul rămâne noaptea doar locul unde își dau întâlnire tinerii teribiliști din oraș să facă drift-uri.

Vizualizări: 986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: