Iluminat public pentru zona de conace din Padeş

Circa 20 de lămpi pe leduri vor fi montate în zona de conace Valea Mare din comuna Padeș. Acțiunea a fost demarată de primărie încă de la începutul acestei săptămâni. Localnicii, care până acum au stat în beznă pe timp de noapte, sunt încântaţi şi speră că astfel vor scăpa şi de animalele sălbatice care le dau târcoale gospodăriilor.

Investiţia privind extinderea iluminatului public şi pe zona Valea Mare din satul Cloşani, comuna Padeş, se ridică la 20.000 lei, sumă alocată de la bugetul local. Autorităţile spun că nu vor monta lămpi clasice, ci unele pe leduri, care sunt mult mai economice. "Este vorba de iluminatul public din Poienile de Sus cum îi spunem noi, în zona Valea Mare. Avem reţea electrică, însă nu avem iluminat public. Au început oamenii, şi-au construit căsuţe de vacanţă, sunt conace, unii dintre ei trăiesc în mare parte acolo, îşi cresc animalele, îşi lucrează terenurile. Oamenii ne-au întrebat de ce ei nu au o lampă în stâlp, şi cei din sat, în jos, sunt din stâlp în stâlp. Am considerat că trebuie să beneficieze şi ei de iluminat public ca orice cetățean. Vom fi în jur de 20 de lămpi, din doi în doi stâlpi, pentru că şi clădirile sunt mai răzleţe", a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeş.
Autorităţile locale estimează că în câteva zile lucrările de montare a lămpilor se vor finaliza, dar că totul depinde vreme. Localnicii au apreciat iniţiativa autorităţilor locale, mai ales că aşteaptă de câţiva ani să fie pusă în practică. "Este un lucru foarte bun. Dacă fac treaba asta merită tot respectul de partea noastră. Este necesar, mai ales că este o zonă mai retrasă și este foarte bine să fie iluminată. Este și o zonă turistică și așteptăm de mult timp să ni se facă iluminat stradal. Am aici un conac, animale, sunt fermier. E un lucru bun, poate nici animalele nu mai vin, lupii, urșii. Sunt animale sălbatice, ca la munte. Se feresc de lumină și cred că nu o să le mai atace pe ale noastre. E și o zonă de transport al materialului lemnos și e altceva când e luminat. Nu se mai poate fura, multe lucruri foarte bune", a spus Sabin Bololoi, localnic.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: