Imagini inedite în peșterile din Gorj cu liliecii în hibernare

Turiștii care ajung în această perioadă în peșterile din Gorj găsesc o imagine fascinantă pe lângă formațiunile spectaculoase care au făcut celebre peșterile din Baia de Fier și din Polovragi. Liliecii în hibernare atrag toate privirile curioșilor care vin să viziteze grotele de sub munte.

În Baia de Fier, sunt sute de lilieci în hibernare. Sunt din trei specii. Una e pe cale de dispariție. „Noi le spunem turiștii de fiecare dată să nu facă gălăgie când văd liliecii. Nu sunt deranjați decât de țipete și de blițuri. Turiștii au grijă să nu fie zgomotoși, să-i admire în liniște. Pentru mulți e o experiență în premieră să vadă liliecii în hibernare. Ei mai stau cel puțin două luni aici. Temperatura corpului le scade până la 9 grade în această perioadă. stau în același loc două, trei săptămâni. Doar mai coboară să bea apă”, a spus Ileana Lăzăroiu, ghidul peșterii. 

Pentru copii, e o experiență fascinantă. „Nu am avut ocazia să vedem așa de aproape liliecii până acum. i-am putut admira în liniște, am făcut și poze fără să-i deranjăm. Copiilor le-a plăcut foarte mult”, a spus o turistă. „Nu vezi zilnic așa ceva. Noi am venit să vizităm peștera și suntem chiar bucuroși că am avut parte de o surpriză în plus”, a spus un alt turist. 

20 de lei costă biletul de intrare. Copiii și pensionarii plătesc 10 lei.

Galerie foto




Vizualizări: 2,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: