Îmbulzeală la depunerea de proiecte pe măsura 141

Fermierii par să fi auzit îndemnurile venite din toate părţile de a profita de ajutorul Uniunii Europene. Numai că s-au trezit pe ultima sută de metri, zeci de persoane îmbulzindu-se ieri să depună proiectul ce le aduce 1500 de euro pe an timp de cinci ani. Reprezentanţii Direcţiei Agricole avertizează că proiectele pe Măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” mai pot fi depuse până pe 30 iunie la ora 12.

Peste 70 de gorjeni s-au adunat de la primele ore ale dimineţii în faţa Prefecturii, pentru a reuşi să-şi depună dosarele pe Măsura 141 “Sprijinirea Fermelor Agricole de semi-subzistenţă”. Aceştia au aşteptat şi câte patru ore la coadă pentru a ajunge la Direcţia Agricolă, acolo unde se depune documentaţia pentru a beneficia de proiecte pe diferite domenii de activitate. “Eu am fost aici şi ieri, dar nu am avut dosarul complet şi a trebuit să vin şi acum. Nici nu ştiu dacă acum e complet, sper să nu mai vin şi mâine pe aici. Stau de la şase, am crezut că vin prima, dar când am ajuns mai erau vreo 30 de persoane înaintea mea. Am făcut un table, suntem peste 70 de oameni”, declară o femeie din Roşia de Amaradia.

TERMEN

Data limită de depunere a dosarelor este 30 iunie, ora 12. “Aşa se întâmplă şi la APIA. Nu aţi văzut că aşa fac. Vin în ultimele zile şi nu-şi mai dau rând pe la uşi. Degeaba au venit la ora şase, pentru că noi începem programul la ora opt. O să încercăm să primim toate dosarele”, declară Petre Tomoiu director Direcţia Agricolă Gorj.

BANI

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani, care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole. Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 141, solicitantul va trebui să întocmească un Plan de afaceri pentru o perioadă de cinci ani primind câte 1500 de euro pe an.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: