Impozite mai mici pentru afaceriştii din Târgu Cărbuneşti

Consilierii locali din Târgu Cărbuneşti au modificat impozitele pe care trebuie să le plătească oamenii de afaceri, după ce Ion Fugaru s-a plâns de faptul că sumele aferente acestui an depăşesc cu mult pe cele percepute în Bucureşti sau în oraşele mari ale ţării. Primarul Mihai Mazilu a recunoscut că a fost eroare şi a dispus micşorarea impozitelor.

Ion Fugaru a ieşit public, zilele trecute, reclamând faptul că impozitele pe care trebuie să le plătească oamenii de afaceri din Târgu Cărbuneşti sunt exagerate. „Sunt probleme privind impozitele la locuinţele rezidenţiale, foarte mulţi oameni din Târgu Cărbuneşti au locuinţe în care funcţionează şi spaţii comerciale. Domnii consilieri au stabilit taxe mai mari ca în Bucureşti, mai mari ca în Timişoara, mai mari ca peste tot în ţara asta. Vă dau un exemplu personal: băiatul meu are un apartament pe persoană fizică unde funcţionează un magazin. Înainte plătea în jur de 200 de lei, iar acum trebuie să plătească 8.400 de lei. O altă situaţie vizează o persoană care a plătit în anul 2015, suma de 800 de lei pentru un magazin, iar acum trebuie să plătească 14.000 de lei. Sunt aberaţii, am făcut un apel şi vreau să se rezolve aceste probleme”, a declarat Ion Fugaru.

La şedinţa de consiliu de miercuri au participat mai mulţi oameni de afaceri. Primarul Mihai Mazilu a recunoscut că s-a făcut o eroare. „S-a mers pe un procent maximal, nu s-a ştiut, consilierii au votat, dar asta nu e o scuză. Trebuia să se ia o speţă concretă şi să se vadă că la anumite persoane creşte impozitul de peste 10 ori, dacă într-adevăr se merge pe maximal. S-a făcut o mică eroare. Consiliul local a adoptat miercuri un coeficient de 0,2 faţă de marja de 1,3”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.   

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: