Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Impozite reduse pentru investitorii care creează locuri de muncă

Investitorii care îşi vor demara afacerile în Târgu Jiu vor beneficia de reduceri şi scutiri de la plata taxelor locale. Reducerea impozitelor este condiţionată de crearea locurilor de muncă şi se va aplica numai pentru investitorii care îşi deschid afacerile începând de anul viitor.

Reprezentanţii municipalităţii spun că impozitele vor fi reduse în funcţie de valoarea investiţiei şi a numărului de locuri de muncă nou create. “Pentru investiţii care au o valoare mai mare de 500.000 de euro şi crearea a cel puţin 10 locuri de muncă se acordă o reducere de 10% la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe terenul aferent investiţiei. Reducerea impozitului pe clădiri poate ajunge până la 100%. Astfel, pentru investiţii care au o valoare mai mare de 5.000.000 de euro şi crearea a cel puţin 50 noi locuri de muncă se acordă o scutire integrală de la plata impozitului pe clădiri şi o scutire de la plata impozitului pe terenul aferent investiţiei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

Aceasta a mai precizat că locuri de muncă trebuie asigurate cel puţin o perioadă de cinci ani, interval în care operează reducerea sau scutirea de la plata impozitului. Schema de ajutor de minimis pentru atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă a fost aprobată ieri de către consilierii locali şi urmează să se deruleze în perioada 01.01.2013-31.12.2016. Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul acestei scheme, pe întreaga durată de aplicare, este de 1.000.000. de euro defalcată după cum urmează: pentru anul 2013-100.000 de euro; pentru anul 2014-150.000 de euro; pentru anul 2015-300.000 de euro şi pentru anul 2016-450.000 de euro.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: