În Austria se trage linie

Grigoraş nu pare afectat de eşecul contra divizionarei secunde Voinţa Sibiu şi spune că Pandurii vor atinge forma maximă abia la finele stagiului din Austria. Până atunci vor mai juca 6 meciuri de pregătire iar Grigoraş va vedea ce „găuri” are în echipă. Momentan mai cere doar un atacant pentru a le face concurenţă lui Stromajer şi Lemnaru.

Primele concluzii după înfrângerea 2 la 4 cu Voinţa Sibiu sunt lesne de tras. Pandurii formează o echipă puternică atunci când are toţi jucătorii apţi dar situaţia se schimbă radical când Grigoraş e nevoit să apeleze la rezerve. Antrenorul nu cere încă transferuri multe şi ar vrea doar un atacant. Primele variante, Axente de la Timişoara şi Batin de la CFR Cluj, sunt greu de atins aşa că gorjenii se reorientează către atacanţi străini liberi de contract. Aceştia trebuie să muncească din greu însă pentru a fi acceptaţi şi de Grigoraş care e „inamicul” jucătorilor luaţi de pe DVD-uri.

Rezultatul nu e important în amicale

Grigoraş nu e genul de antrenor care să pună preţ pe rezultatele din amicale. Antrenorul şi-a sfătuit jucătorii să nu se accidenteze în testul cu Voinţa Sibiu şi e interesat mai mult de jocul echipei. Acesta a fost unul lăudat de toţi în sezonul trecut aşa că Grig nu vrea să coboare ştacheta mai ales că a pierdut doar un singur jucător, pe Matei plecat la Steaua. „Prima echipă de la Sibiu a fost mai în formă pentru că au evoluat şi jucătorii din campionatul trecut. Era şi normal ca ei să joace mai bine. E doar primul amical şi bineînţeles că pe lângă lucrurile bune pe care le-au făcut au fost şi foarte multe greşeli. Dar la momentul acesta sunt de iertat pentru că încă nu suntem şi nici nu e nevoie să fim în formă ci doar undeva spre finalul pregătirii din Austria. Acolo tindem să ajungem la o formă cât de cât apropiată de cea necesară în campionat”, a concluzionat Grigoraş.

Indecis în privinţa noilor veniţi

Grigoraş i-a văzut pentru prima oară la joc pe jucătorii în probe, Bucur şi Grigoraş junior. Nu s-a hotărât încă dacă îi va păstra şi va lua o decizie cel mai devreme înainte de plecarea în Austria. „Nu a fost un amical care să mă ajute să mă edific asupra noilor veniţi, dar nici nu acesta a fost scopul, pur  şi simplu scopul a fost să facem un antrenament prin joc. Ştiam că vin după câteva antrenamente mai grele fizice şi rezultatul nu m-a interesat foarte mult”, mai adaugă Grig.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: