În ce localitate gorjenii plătesc cel mai puţin la apă

Cele mai mici tarife la apă şi canalizare le au locuitorii din localităţile unde furnizarea acestor servicii nu se face de către Aparegio. În 2009, Aparegio lua decizia ca metrul cub de apă să fie 0,5 lei. Acum, un metru cub de apă trece de 6 lei.

De luna aceasta, cetăţenii din municipiul Târgu Jiu plătesc metrul cub de apă cu 3 lei, iar la canalizare 3,20 lei, faţă de 2,07 şi respectiv 1,90 cât s-a practicat până în luna septembrie. Conducerea Aparegio spune că nu sunt premise de noi majorări. „Anul acesta, la nivelul municipiului Târgu Jiu a fost majorat o singură dată tariful la apă şi canal”, a declarat Tiberiu Albu, directorul comercial al societăţii Aparegio. „Peste tot se plăteşte acelaşi tarif. Excepţie face Motru, care aplică aceleaşi tarife până la sfârşitul acestei luni, când se va aproba în şedinţă de consiliu aprobarea şi trecerea la tarif normal. Acum are 2, 07 la apă şi 1,90 la canal“, a mai spus Albu.

Cât e apa la Rovinari

Cetăţenii din Rovinari plătesc un tarif mai mare pentru un metru cub de apă dar mai puţin la canalizare. „La apă, preţul fără TVA pe metrul cub este 2,92 lei, preţ cu TVA-3,62. La canal-0, 99 lei fără TVA şi 1,23 lei cu TVA. Am avut o majorare în februarie şi iulie. Se datorează preţului la apă, pentru că noi luăm de la Izvarna şi ei pun preţul. Acesta este preţul de distribuţie, nu avem ce face. Am păstrat preţul la canalizare pentru că n-au putut să ne oblige să ajungem la preţul pe care îl doresc ei. Am rămas cu acest tarif şi vom rămâne atâta timp cât vom putea”, a precizat Ana Dâlcea, contabil şef în cadrul SC Apă Canal Salubritate, aflată în subordinea Consiliului local Rovinari.

Cea mai ieftină apă

Printre cetăţenii care plătesc cel mai puţin pentru apa potabilă şi canalizare sunt cei din Turceni. „Cetăţenii plătesc 1,28 lei fără TVA pe metrul cub la apă şi 0, 26 lei fără TVA, la canalizare. Cred că de mai mult de 10 ani sunt practicate aceste tarife. Am vrut să-l modificăm, dar a fost o discuţie, ca Aparegio să preia serviciul de alimentare cu apă şi canalizare şi se va ajunge la un preţ comun. La noi forajele sunt subterane, la 100 de metri adâncime, s-a făcut reabilitarea reţelei atât de aducţiune cât şi de distribuţie. Prin preluarea de către Aparegio, vor fi racordate la sistem şi satele arondate oraşului Turceni”, a comentat Nicolae Para, directorul Serviciului Public de Alimentare cu Apă din cadrul primăriei Turceni.      

CONSUM

Conform datelor furnizate de conducerea Aparegio pentru oraşele unde îşi desfăşoară activitatea, consumul lunar de apă ajunge la circa 700.000 metri cubi.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: