În ce localităţi ajunge Caravana Ocupării

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea şi Forţei de Muncă Gorj a reluat întâlnirile cu cetăţenii din localităţile cu cea mai mare pondere a şomajului, după o întrerupere de aproximativ trei luni. Ieri, Caravana a poposit în comunele Borăscu şi Bolboşi, urmând ca la sfârşitul săptămânii să ajungă la Bărbăteşti şi Săuleşti. Conducerea AJOFM Gorj spune că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au posibilitatea de a face cursuri gratuite chiar în localitatea de domiciliu cu condiţia de a se înregistra în baza de date a instituţiei.

Echipele AJOFM Gorj s-au întâlnit ieri cu gorjenii din Borăscu şi Bolboşi, localităţi cu un număr mare de şomeri. Caravana Ocupării a pornit din nou la drum, după o pauză de circa trei luni. „Începând cu data de 26 mai, am reluat deplasările în comune, întâlnirile de acest gen fiind suspendate de la sfârşitul lunii februarie la cererea primarilor, ocupaţi cu campania electorală. Luni au fost organizate întâlniri cu cetăţenii din Bolboşi şi Borăscu, unde ponderea în populaţie activă este de 9,26% şi respectiv 9%, urmând ca vineri să aibă loc întâlniri cu cetăţenii din Bărbăteşti şi Săuleşti”, a declarat Ana Maria Niculescu, director adjunct al AJOFM Gorj. Aceasta a mai precizat că începând cu luna iunie se va reintra în grafic. „Am programat mai multe întâlniri pe săptămână pentru ca începând cu luna iunie să se reintre în grafic. Începând cu luna iunie urmează să avem întâlniri cu cetăţenii din Bălăneşti, Bărbăteşti, Glogova, Licurici, Negomir, Logreşti şi Văgiuleşti. Ne vom prezenta serviciile, iar acolo unde sunt solicitări vom organiza cursuri de calificare în diferite meserii. Pentru aceasta trebuie să avem 15-20 de solicitări pentru un curs, iar persoanele respective să se înregistreze în baza noastră de date. Cursurile sunt gratuite”, a menţionat Mariana Niculescu.

Reprezentanţii AJOFM Gorj au solicitat primarilor să identifice agenţii economici care au posibilitatea de a face angajări. „La Roşia de Amaradia am organizat un curs de pădurari, iar toţi beneficiarii lui au fost angajaţi de către un agent comercial de pe raza comunei. De fapt, am cerut primarilor să identifice agenţi economici care au posibilitatea de a face angajări, iar în funcţie de nevoile lor vom organiza cursuri de calificare”, a declarat Ana Maria Niculescu. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: