În Liga 1 se pot înlocui 5 jucători în timpul meciului

Federaţia Română de Fotbal a decis să dea curs cererilor echipelor şi a aprobat înlocuirea a cinci jucători într-un meci. Mai mult, FRF a aprobat şi propunerea Craiovei şi va modifica numărul de fotbaliști care vor putea fi pe banca de rezerve.

FRF a anunţat oficial că a decis să aprobe modificarea numărului de înlocuiri permise în timpul unui meci de fotbal, dar și numărul de jucători care se pot afla pe banca de rezerve. Într-un comunicat de presă, postat pe site-ul propriu, federația anunță că modificarea este temporară și se aplică meciurilor din Liga 1 și Liga 2. „În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă FRF a luat mai multe decizii în vederea reluării competițiilor Liga 1 și Liga 2. Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut”, a transmis FRF.

Federația a mai precizat că a aprobat solicitările făcute de CFR Cluj și Universitatea pentru ca pe foaia de meci să existe 20 de jucători la Liga 1. Astfel, pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: