Pandurii Târgu Jiu cere intervenția prefectului în disputa cu primăria

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Tg-Jiu a sesizat joi Prefectura Gorj, cerând revocarea/ anularea hotărârii de Consiliu Local nr. 159 din 27.04.2020. Este vorba de o hotărâre prin care Consiliul Local votează să nu fie prelungit contractul de comodat cu Pandurii după expirarea perioadei de 15 ani, solicitare pe care Pandurii Tg. Jiu susține că nu a făcut-o niciodată. Din punctul de vedere al primăriei contractul a expirat în 2020 și nu a mai fost prelungit, din punct de vedere al clubului contractul a fost întrerupt în cei cinci ani în care stadionul a fost modernizat și trebuie automat prelungit.

Consiliul Local Târgu Jiu este membru fondator la Pandurii de 20 de ani, mai exact din august 2000. În 2005, consilierii au aprobat încheierea unui Contract de Comodat între Direcția Publică de Patrimoniu Tg. Jiu si Asociaţia Sportiva Pandurii Lignitul Tg Jiu, pentru folosința gratuită a bazei sportive de la Sala Polivalentă cu dotările aferente, respectiv terenurile de fotbal 1, 2 şi 3, pista de atletism, saună, bazin de refacere/recuperare, începând cu 01.04.2005 pe o perioadă de 3 ani.

După promovarea echipei în Liga 1, a fost nevoie de investiții de milioane de lei în baza sportivă, pe care clubul le-a făcut, beneficiind în schimb de prelungirea contractului de comodat cu zece ani, începând din 2005. În 2011 a fost nevoie de alte investiții, fiind prelungită durata contractului de comodat la 15 ani.

“În urma acestei hotărâri, C.S. Pandurii Lignitul Tg Jiu iniţiază un proiect pentru Centrul de copii şi juniori pe care UEFA îl aprobă şi clubul obţine o finanţare de 400.000 de euro pentru realizarea lui, proiectul este finalizat în 2013, prin darea în folosinţă a Centrului de copii şi juniori”, se arată în sesizarea trimisă prefectului.

Contractul de comodat a fost însă suspendat în 2014, când a început modernizarea stadionului de către Compania Națională de Investiții, timp de mai bine de cinci ani Pandurii neputând să beneficieze de investițiile făcute.

“La data de 15.04.2014, valoarea investiţiei Clubului Pandurii în C.S. Municipal Tg-Jiu era de 8.000.000 euro (2005-2014). Valoarea investiţiilor Clubului Pandurii în bunurile trasmise pe bază de protocol către C.N.I. 4,5 milioane lei (teren fotbal central 1, tribună oficială, peluză, pistă de atletism, grupuri sanitare, vestiare, saună, bazin recuperare etc.)”, se mai arată în sesizare.

În 2016, clubul a intrat în insolvență și a încercat permanent să își recupereze investițiile făcute. Culmea, după ce stadionul a fost recepționat, primăria chiar a închiriat terenul de fotbal pentru disputarea unor meciuri de către FCU Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deși terenul este investiția clubului Pandurii, CNI modernizând doar tribunele, parcarea și așa mai departe.

“La data de 31.10.2019, Clubul Pandurii notifică Primăria Municipiului Tg Jiu punându-i în vedere că închirierea bunurilor clubului este o faptă ilegală, amintindu-i că CS Pandurii Lignitul Tg Jiu se află în insolvenţă şi eventualele resurse financiare rezultate din exploatarea bunurilor sale este abuzivă şi în afara legii. CS Pandurii nu primeste niciun răspuns la adresele oficiale trasmise”, se mai arată în sesizarea trimisă prefectului, în care se amintește că Pandurii nu a putut folosi propriul teren timp de mai multe luni.

Rămâne de văzut ce aviz va da Instituția Prefectului pe hotărârea prin care consilierii au respins cererea clubului Pandurii privind prelungirea contractului de comodat, cerere pe care cei de la Pandurii susțin că nu au făcut-o. Sesizarea către Prefectură este semnată de administratorul special Marin Golea.

Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: