Romanescu: Pandurii poate juca gratuit pe stadion

Primarul Marcel Romanescu a revenit asupra vechilor declaraţii şi spune că Pandurii Târgu Jiu poate juca gratuit pe stadionul din Târgu Jiu. La finalul anului trecut edilul spunea că Pandurii va mai juca, din luna martie pe stadion,decât  „dacă se vor găsi soluții financiare”.

Pandurii Târgu Jiu trebuie să anunţe la FRF stadionul pe care va disputa meciurile de pe teren propriu şi să prezinte şi documentele necesare pentru certificarea de la Liga 2. Până acum gorjenii au prezentat contractul de comodat încheiat cu Primaria Târgu Jiu pentru a putea juca pe stadion dar acum, primarul Marcel Romanescu susţine că acesta a expirat, deşi clubul a deschis în instanţă un proces prin care vrea să demonstreze că, timp de cinci ani, cât timp stadionul nou s-a construit şi apoi a stat închis, nu a putut folosi arena.

După ce acest scandal a luat amploare şi a ajuns în presa centrală şi la televiziunile de sport naţionale, primarul Marcel Romanescu a revenit cu precizări noi şi  a dat asigurări că echipa locală nu va fi împiedicată să își dispute partidele pe stadionul din Târgu Jiu. ”Nici nu se pune problema să nu poată juca şi aici nu vorbim de partea juridică. Ne vom da acordul ca echipa Pandurii să folosească baza sportivă de la Târgu Jiu. Mai mult decât atât, cred că voi promova un proiect de hotărâre prin care le voi acorda toate facilitățile cu care este de acord Consiliul Local. S-ar putea să și venim cu o modificare pe vechiul proiect și să le acordăm gratuitate pentru folosirea bazei sportive. Însă, reprezentanții clubului Pandurii trebuie să înțeleagă că din acest moment, adică de la terminarea perioadei pentru comodat, stadionul este al municipalității târgujiene. Că vom discuta şi vom ajunge la o finalizare a acestor discuțiilor pentru folosirea acestei baze sportive de către clubul Pandurii în mod gratuit, ceea ce mi se pare corect, este altceva. Însă  baza sportivă nu mai poate fi pusă în discuţie în privinţa preluării de către clubul Pandurii”, a declarat Romanescu la Radio Accent.

La finalul anului 2019 primarul spunea că Pandurii nu va mai putea juca pe stadion, din luna martie, decât dacă va plăti închirierea acestuia. „La sfârșitul lunii martie expiră acel contract de comodat cu Pandurii Târgu Jiu, așa cum îmi spun juriștii primăriei, și, din acel moment, suntem în deplină posesie și administrare a bazei sportive fără să mai fim condiționați de o anumită relație pe care o avem cu clubul Pandurii. Eu sper în continuare, dacă se vor găsi soluții financiare, ca și clubul Pandurii să folosească această arenă sportivă”, spunea primarul Romanescu în luna decembrie 2019 la Radio Târgu Jiu.

DigiSport a prezentat pe larg acest subiect şi a scris că „Pandurii ar putea pleca de pe noul stadion din oraș!” publicând un articol amplu, presărat cu ironii,  despre telenovela inaugurării noului stadion din Târgu Jiu: „Construcția noii arene a demarat în noiembrie 2015 și urma să fie inaugurat pe finalul lui 2016, dar totul a trenat, urmând amânări după amânări, deși era gata încă din iunie 2017. "Tentative" de inaugurare au mai fost în iunie 2018 și în noiembrie 2018, însă de fiecare dată s-a constatat că mai e nevoie de unele lucrări sau amenajări. În cele din urmă, recepția la nou stadion a fost făcută și noua arenă a primit și omologare pe 17 octombrie 2019”.

Vizualizări: 1,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: