În secția de O.R.L., bolnavii stau câte doi în pat

Secția de O.R.L. a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu este supra-aglomerată în această perioadă. Bolnavii internați aici sunt nevoiți să stea și câte doi în pat. Frecvent se fac externări, dar secția se aglomerează în numai câteva ore. Medicii au decis să trateze în spital numai cazurile grave, iar restul pacienților primesc tratament la domiciliu.

În secția de O.R.L. sunt 22 de paturi și sunt internați aproximativ 35 de bolnavi. Ieri dimineață s-au făcut și câteva externări, însă imediat au venit alte urgențe, iar medicii s-au văzut nevoiți să facă internări. „Avem foarte mulți bolnavi pentru că este o perioadă cu vreme schimbătoare. Sunt multe afecțiuni ale căilor respiratorii, ale amigdalelor și ale sistemului auditiv. Sunt foarte mulți bolnavi și trebuie să stea și câte doi în pat. Nu avem ce face. Soluția ar fi să fie investigați mai repede, tratamente mai rapide și dacă se poate la domiciliu. Am avut și 35 de bolnavi pe 22 de locuri. Am mai făcut niște ieșiri, dar au venit cazuri noi și a trebuit să internăm”, a declarat Gheorghe Stanciu, medic specialist ORL.

Bolnavii acceptă situația

Din cauza numărului mare de cazuri internate, bolnavii sunt nevoiți să stea și câte doi în pat. Pacienții acceptă situația pentru că nu au de ales. „Nu avem ce face. Asta este situația. Stăm și câte doi în pat. Eu m-am mutat de mai multe ori. Unde se elibera câte un pat mă duceam, dar vin alții și tot câte doi stăm. Nu avem ce face. Toți trebuie să ne facem bine”, a spus o pacientă.

Specialiștii le recomandă gorjenilor să fie atenți la schimbările bruște de temperatură și să evite zonele aglomerate. În ultima perioadă au fost înregistrate peste 960 de cazuri de viroze și aproximativ 500 de pneumonii.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: