În sfârșit! Cula de pe dig are acoperiș. Și geamul spart..

Una dintre cele mai importante clădiri din Parcul Central, o bijuterie arhitectonică, are, în final, după mai bine de un an, acoperiș. Până în ianuarie, casa de pe digul Jiului era acoperită cu o prelată.Aici va funcționa în viitor un centru de interpretare a operei brâncușiene, în contextul includerii ansamblului în UNESCO.
 
 
 
 
 

După mai multe licitații eșuate, Primăria Târgu Jiu a acordat două contracte în valoare de circa 400 de mii de lei pentru renovarea clădirii, însă lucrările au început abia în februarie. Cel mai probabil, primăria va începe lucrările anul acesta, deoarece licitația a fost câștigată de FUIDESIGN CONSTRUCT SRL în octombrie 2023.

Cula din Parcul Central, în care a funcționat sediul Centrului de Cultură "Constantin Brâncuși", s-a degradat major în ultimii doi ani. Clădirea situată pe malul Jiului are o importanță arhitecturală și istorică. Istoria culei de pe dig începe în anul 1925, atunci când Liga Femeilor Române din Gorj, condusă de Arethia Tătărescu, a luat inițiativa construirii unui sediu pentru Muzeul Gorjului. Realizată în stil neoromânesc, după planurile arhitectului Iulius Doppelreiter, casa a fost de-a lungul timpului sediul Muzeului Gorjului, stație radio și apoi sediul Centrului "Brâncuși".

Galerie foto


Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: